ספינג' (סופגניות מרוקאיות לחנוכה)

סופגניה מרוקאית
 
 אוטוטו חנוכה…. פירסמתי לביבות, פירסמתי סופגניות, הגיע הזמן לספינג'.
 
נכון שרק להגיד את המילה כבר נותן חשק לאכול את הסופגניה המדהימה הזאת? ספינג' (סופגניה)…  ספוגית, אוורירית, מתוקה וטעימה.
הספינג' זאת סופגניה רכה וטעימה מטוגנת בשמן עמוק ,  זה לא דונאטס ולא סופגניה רגילה ,  לא ממלאים אותה בכלום ולא טובלים אותה בשוקולד, פשוט  מפזרים עליה סוכר, מלא סוכר, ואוכלים אותה חמה.
 
את הספינג' אמא שלי מכינה לנו לכבוד החנוכה, משתה החנוכה בבית של ההורים שלי כולל סופגניות, לביבות  ספינג' ואיך אפשר בלי תה עם נענע.
 
 טוב הנה תמונה של הספינג' ולמי שזה מביא חשק ישר אחרי זה יש מתכון עם הוראות הכנה מפורטות. חברים, זה רק נראה מסובך אבל האמת שזה קלי קלות.
  

סופגניה מרוקאית

ספינג':
 
החומרים:
 
 1 ק"ג קמח
4 כפות סוכר
4 כפות שמרים יבשים
1 כף מחוקה מלח
½ 3  כוסות מים
 
 
אופן ההכנה:
 שמים את כל החומרים מלבד המים בקערת מיקסר מוסיפים 2 כוסות מים  ועם וו גיטרה מעבדים את החומרים לבצק אחיד, מוסיפים חצי כוס מים וממשיכים לעבד לבצק אחיד, מוסיפים עוד חצי כוס מים וממשיכים לעבד, את חצי כוס המים האחרונה מוסיפים בהדרגה ובודקים מידי פעם  במידה והבצק קשה מוסיפים עוד מים אם הבצק  רך ונוח לעבודה מפסיקים.
 
מעבירים את הבצק לקערה גדולה עוטפים במגבת לחה ומניחים להתפחה בערך שעתיים או עד שהבצק יכפיל את הנפח שלו.
 
ככה זה נראה:
 
 

עכשיו … ליצירת הספינג (ופה הבנתי סדרת תמונות כדי שההסבר יהיה מובן יותר)
 
ממלאים סיר עם שמן עמוק כ – חצי מגובה הסיר ומביאים לרתיחה.
 
ממלאים קערה קטנה עם מים וטובלים את הידיים, לוקחים חתיכה מהבצק בצורה כזאת:
 
ספינג' (סופגניה מרוקאית)
 
 
עושים חור באמצע הבצק ככה:
 
ספינג' (סופגניה מרוקאית)
 
 
ומותחים אותו לצדדים:
 
ספינג' (סופגניה מרוקאית)
 
 
עכשיו הסופגניה מוכנה וצריך רק להכניס אותה לשמן הרותח, לטגן היטב משני הצדדים עד להשחמה, להוציא למגש עם נייר סופג, לפזר מלא מלא סוכר ולהגיש חם.
 
סופגניה מרוקאית
 
תהנו, בתיאבון.
 
הודעה אישית
כמו שכבר פירסמתי בפוסטים הקודמים, אני אשמח אם תשתפו במתכונים נוספים שמתאימים לחנוכה  ואני אפרסם את כולם, כמובן שאם תצלמו תמונות ותצרפו למתכונים זה יהיה מעולה.
 
 
 
 

7 תגובות

    • מצטערת על האיחור בתגובה יקירתי, הכנת את הספינג' שבמתכון שלי ויצא לך קשה? צריך לדאוג שהבצק יהיה דליל ושייתפח ואז הספינג' ייצא אוורירי.
      תוסיפי מעט מים למתכון בפעם הבאה. מקווה שיצליח לך. תודיעי לי.

      אהבתי

כתיבת תגובה