עוגת פאדג' שוקולד רכה ועסיסית 

לא פעם אני מוצאת את עצמי בעיצומן של ההכנות לשבת, מפעילה את הטלוויזיה על ערוץ האוכל ועושה הפסקת קפה קצרה, בדרך כלל מקבלת רעיונות, ואם פתאום החלטתי להכין משהו מסויים אני משנה את דעתי ומכינה משהו אחר, ככה נוצר מצב שבמקום להכין עוגת שוקולד ובננות מצאתי את עצמי מכינה עוגת פאדג' שוקולד עסיסית, רכה, נמסה בפה ופשוט מדהימה.

ואם תקראו עד סוף המתכון תוכלו לקרוא איך להכין גם סופלה שוקולד מאותה תערובת שתהמם את המשפחה או האורחים.

כי את האמת אין כמו ריחות של אפייה שממלאים את הבית ביום שישי שנייה לפני שנכנסת השבת.

אז הנה מתכון ומקווה שתהנו.. אצלי היא התחסלה.

עוגת פאדג' שוקולד עסיסית

החומרים:

300 גרם שוקולד מריר איכותי

250 גרם חמאה

2 כפות קקאו

½ כוס חלב

6 ביצים

1 כוס סוכר לבן

½ כוס סוכר חום

1 כוס קמח

אופן ההכנה:

להמיס בסיר קטן את השוקולד עם החמאה, קקאו, וחלב עד שנוצרת תערובת מבריקה וחלקה.

לפעמים אני מחליפה את השוקולד המריר בשוקולד חלב עם אגוזים  ואז יוצאת עוגת פאדג' שוקולד עם אגוזים.

בקערת מיקסר להקציף את הביצים עם סוכר לבן וסוכר חום במשך 12 דקות.

נוצרת תערובת אוורירית בהירה ותפוחה, להפסיק את פעילות המיקסר ולהוסיף את השוקולד המומס, להמשיך לערבב במשך 30 שניות במהירות נמוכה עד שהשוקולד מתערבב כולו, שוב להפסיק את הפעולה של המיקסר ולהוסיף את כוס הקמח ושוב לערבב רק למשך 30 שניות על מהירות נמוכה עד שכל הקמח מתערבב.

להעביר לתבנית עגולה (26 אינצ') משומנת היטב ולהכניס לתנור שחומם מראש על 160º למשך 50 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ באמצע העוגה יוצא לח!

ועכשיו לטיפ

מחממים תנור בחום של 160º מעלות מניחים בקרקעית תבנית אפייה ומחממים את התבנית במשך 10 דקות.

לוקחים כוסות אישיות לאפייה, משמנים אותן היטב, מוזגים מהתערובת כשני שליש מגובה הכוס, מניחים על התבנית המחוממת ומכניסים לתנור ל – 12 דקות.

מוציאים מהתנור, מפרידים מהכוס הופכים על צלחת הגשה, מוסיפים כדור גלידה ליד ומגישים סופלה שוקולד חם וטעים.

שתהיה שבת נפלאה לכולם.

 

כתיבת תגובה