רול קינמון ותפוחים בזיגוג מפתיע Cinnamon apple roll with inspiring glaze

ערב ראש השנה, ריצות מטורפות ממקום למקום, מהר למספרה, אחר כך לקנות מתנות, השלמות של קניות, אופס עוד אביזרים לעיצוב השולחן, כמובן פרחים רעננים, ואז מהר מהר הביתה להתארגן לחג וויש מהר על הבית, מקלחות, להתלבש בצ'יק, לנסוע מהר לחמה להגיד חג שמח, ובסוף להספיק להורים לארוחת חג, בקיצור…. שמח אצלינו. אבל אי אפשר בלי משהו מתוק ומתאים לחג, ואם כבר אז שיהיה עם תפוחים, והכי חשוב מי לא אוהב את עוגיות הקינמון רול האלה עם שמוכרים בקונדיטוריות. אז שנייה לפני שיצאתי לסיורים שלפתי בצק שמרים מעדנות מהמקפיא והעברתי למקרר, וזה מה שיצא. . עוגיות קינמון רול עם תפוחים בזיגוג טעים הבצק: בצק שמרים מוכן החומרים למלית: 2 כוסות תפוחים, קלופים, נקיים וחתוכים לקוביות. 2 כפות מיץ לימון טבעי. ¾ כוס סוכר חום 1 כף קינמון ¼ כפית אגוז מוסקט (לא חייב) 150 גרם חמאה מומסת. החומרים לסירופ: 2 כפות חמאה 2 כוסות אבקת סוכר 3-5 כפות מיץ תפוחים חצי כפית תמצית וניל אופן ההכנה: מערבבים בקערה את התפוחים עם מיץ הלימון ומניחים בצד ל – 10 דקות. בקערה נוספת מערבבים את הסוכר, קינמון, ואגוז מוסקט. משטחים את בצק השמרים על משטח מקומח ומחלקים לשני חלקים שווים. מורחים על כל ריבוע בצק חמאה מומסת (לא להתקמצן). מפזרים באופן שווה את תערובת הקינמון על כל הבצק. סוחטים את התפוחים בעדינות בידיים ומפזרים את התפוחים על הבצק. מגלגלים את החלק הארוך יותר לרולדה צפופה. חותכים לעיגולים ברוחב 2 ס"מ מניחים בעטרות נייר ומתפיחים כ – חצי שעה. מורחים מעל מעט חמאה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של º180 במשך 14-17 דקות. מוציאים ומצננים מעט. מערבבים עם מטרפה את אבקת הסוכר החמאה, תמצית הוניל ו-3 כפות מיץ תפוחים עד שנוצרת תערובת אוורירית, מוסיפים מיץ תפוחים לפי הטעם אם צריך. מורחים את הסירופ מעל העוגות ומגישים.

כתיבת תגובה