ספינג' (סופגניות מרוקאיות לחנוכה)

סופגניה מרוקאית
 
 אוטוטו חנוכה…. פירסמתי לביבות, פירסמתי סופגניות, הגיע הזמן לספינג'.
 
נכון שרק להגיד את המילה כבר נותן חשק לאכול את הסופגניה המדהימה הזאת? ספינג' (סופגניה)…  ספוגית, אוורירית, מתוקה וטעימה.
הספינג' זאת סופגניה רכה וטעימה מטוגנת בשמן עמוק ,  זה לא דונאטס ולא סופגניה רגילה ,  לא ממלאים אותה בכלום ולא טובלים אותה בשוקולד, פשוט  מפזרים עליה סוכר, מלא סוכר, ואוכלים אותה חמה.
 
את הספינג' אמא שלי מכינה לנו לכבוד החנוכה, משתה החנוכה בבית של ההורים שלי כולל סופגניות, לביבות  ספינג' ואיך אפשר בלי תה עם נענע.
 
 טוב הנה תמונה של הספינג' ולמי שזה מביא חשק ישר אחרי זה יש מתכון עם הוראות הכנה מפורטות. חברים, זה רק נראה מסובך אבל האמת שזה קלי קלות.
  

סופגניה מרוקאית

ספינג':
 
החומרים:
 
 1 ק"ג קמח
4 כפות סוכר
4 כפות שמרים יבשים
1 כף מחוקה מלח
½ 3  כוסות מים
 
 
אופן ההכנה:
 שמים את כל החומרים מלבד המים בקערת מיקסר מוסיפים 2 כוסות מים  ועם וו גיטרה מעבדים את החומרים לבצק אחיד, מוסיפים חצי כוס מים וממשיכים לעבד לבצק אחיד, מוסיפים עוד חצי כוס מים וממשיכים לעבד, את חצי כוס המים האחרונה מוסיפים בהדרגה ובודקים מידי פעם  במידה והבצק קשה מוסיפים עוד מים אם הבצק  רך ונוח לעבודה מפסיקים.
 
מעבירים את הבצק לקערה גדולה עוטפים במגבת לחה ומניחים להתפחה בערך שעתיים או עד שהבצק יכפיל את הנפח שלו.
 
ככה זה נראה:
 
 

עכשיו … ליצירת הספינג (ופה הבנתי סדרת תמונות כדי שההסבר יהיה מובן יותר)
 
ממלאים סיר עם שמן עמוק כ – חצי מגובה הסיר ומביאים לרתיחה.
 
ממלאים קערה קטנה עם מים וטובלים את הידיים, לוקחים חתיכה מהבצק בצורה כזאת:
 
ספינג' (סופגניה מרוקאית)
 
 
עושים חור באמצע הבצק ככה:
 
ספינג' (סופגניה מרוקאית)
 
 
ומותחים אותו לצדדים:
 
ספינג' (סופגניה מרוקאית)
 
 
עכשיו הסופגניה מוכנה וצריך רק להכניס אותה לשמן הרותח, לטגן היטב משני הצדדים עד להשחמה, להוציא למגש עם נייר סופג, לפזר מלא מלא סוכר ולהגיש חם.
 
סופגניה מרוקאית
 
תהנו, בתיאבון.
 
הודעה אישית
כמו שכבר פירסמתי בפוסטים הקודמים, אני אשמח אם תשתפו במתכונים נוספים שמתאימים לחנוכה  ואני אפרסם את כולם, כמובן שאם תצלמו תמונות ותצרפו למתכונים זה יהיה מעולה.
 
 
 
 

מתויג:

7 מחשבות על “ספינג' (סופגניות מרוקאיות לחנוכה)

  1. לירון 12 בדצמבר 2012 בשעה 4:05 pm Reply

    נשמע טעים

    אהבתי

  2. יולי 26 באוגוסט 2013 בשעה 10:51 am Reply

    זה גם יצא מאוד טעים!!
    אבל…קצת קשה, איך עושים את יותר רך?

    אהבתי

    • romi's cookies 28 באוגוסט 2013 בשעה 9:16 am Reply

      היי יולי, בשביל שהוא יהיה רך יותר מוסיפים עוד מים… צריך גם לטבול את הידיים במים תוך כדי…
      בהצלחה, מקווה שיצאו רכים יותר.

      אהבתי

  3. romi's cookies 10 בדצמבר 2014 בשעה 11:46 am Reply

    פרסם את זה מחדש ב-Romi's Cookies – The best things in life.

    אהבתי

  4. קרן 22 בדצמבר 2014 בשעה 12:43 pm Reply

    עשיתי פעם ויצא לי קשה ולא אורירי בכלל !!
    איך אני עושה את הספינג אורירי ?

    אהבתי

    • romi's cookies 31 בדצמבר 2014 בשעה 8:22 am Reply

      מצטערת על האיחור בתגובה יקירתי, הכנת את הספינג' שבמתכון שלי ויצא לך קשה? צריך לדאוג שהבצק יהיה דליל ושייתפח ואז הספינג' ייצא אוורירי.
      תוסיפי מעט מים למתכון בפעם הבאה. מקווה שיצליח לך. תודיעי לי.

      אהבתי

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: