עוגת שכבות עם מוס וניל וממרח דובדבנים חמוצים

20130527-101231.jpg

מי שקרא את הפוסט הקודם יוכל להבין את השגעון והחשק שנפלו עליי לפנק… לפנק… לפנק…. ולא רק עליי אלא על כל המשפחה המורחבת.
עוף בטמפורה בחמישי בערב, צ׳יפס עם שניצלים לשישי בצהריים, ארוחת ערב שישי אצל אמא עם דגים מבושלים, שניצל ממולא, צלי בקר… ובין לבין עוגות בחושות, עוגת ביסקוויטים, עוגיות, רולדת ספוג, ועוגת שכבות עם מוס מדהימה. ואל תיטעו זה לא נגמר כאן.
שבת של פינוקים והנאות.
 עוגת ספוג במילוי קרם וניל וממרח דובדבנים חמוצים
נתחיל במתכון הראשון, עוגה שעשויה משכבות של עוגת ספוג, ביניהן מרחתי קרם פודינג וניל צרפתי וממרח דובדבנים חמוצים.
 
יצאה עוגה כל כך אוורירית, כל כך נימוחה, קרירה ומלאת מוס שמתאימה לימות הקיץ החמים.
 
הערה קטנה: אמנם זה רשום ארוך, אבל הכנת העוגה מסתכם בכללי בחצי שעה כולל אפייה.
פשוט וקל. הבטחה.
  
עוגת שכבות
 עוגת שכבות עם מוס וניל וממרח דובדבנים חמוצים
 
החומרים:
 
לעוגת ספוג:
 
4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
4 כפות קמח
כפית שטוחה אבקת אפייה
כפית תמצית וניל
½ כוס סוכר
2 כפות שמן
למוס וניל
1 מיכל שמנת מתוקה
¾ כוס חלב
1 חב' אבקת פודינג וניל אינסטנט (אני השתמשתי בוניל צרפתי)
לממרח דובדבנים חמוצים:
1 מיכל דובדבנים חמוצים בסירופ
 
אופן ההכנה:
 
לעוגה:
 מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף אחיד ויציב.
בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם 2 כפות שמן ועם תמצית וניל.
מוסיפים את החלמונים לחלבונים בתנועות עטיפה.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה לתערובת בתנועות עטיפה.
משטחים את התערובת על נייר אפייה בתבנית אלומיניום גדולה ואופים בחום של 180° למשך 6-8 דקות.
 
 בזמן שהעוגה בתנור מקציפים שמנת מתוקה, ¾ כוס חלב ואבקת  פודינג וניל (אני השתמשתי בפודינג וניל צרפתי של אסם) עד שנוצר מוס אוורירי ויציב.
 
במעבד מזון טוחנים רבע מכמות הדובדבנים בצנצנת עם מעט סירופ שלא יצא נוזלי מידי עד שנוצר ממרח.
 
להוציא את העוגה מהתנור ולהניח לה להתקרר מספר דקות.
 
להרכבת העוגה:
 חותכים את העוגה לאורכה לשלושה פסים שווים. (אפשר למדוד עם סרגל לסמן ולחתוך).
מניחים חלק אחד על משטח עבודה ומורחים מעליו שליש מכמות קרם הוניל.
מעל קרם הוניל מורחים חצי מכמות ממרח הדובדבנים.
מניחים פס שני מעל ושוב מורחים שליש נוסף  מכמות הקרם, מעל מורחים את יתרת ממרח הדובדבנים.
מניחים פס שלישי ומצפים את העוגה ביתרת הקרם שנותרה.
אפשר לקשט עם צנטר ושקית זילוף, אפשר לפזר מעל דובדבנים טריים או חמוצים לפי החשק.
אפשר לקשט בצדדים במגוון קישוטים:  שוקולד מריר, קוקוס, שוקולד לבן, שברי אגוזים ועוד…
 
להעביר את העוגה לצלחת הגשה בזהירות, להכניס למקרר למשך כחצי שעה ולהגיש.
 עוגת שכבות במילוי קרם וניל וממרח דובדבנים חמוצים

4 מחשבות על “עוגת שכבות עם מוס וניל וממרח דובדבנים חמוצים

  1. איב 17 במאי 2015 בשעה 12:40 am Reply

    היי, האם אפשר להשתמש בקונפיטורת אוגמניות במקום הדובדבנים?
    אם כן, איך?
    תודה

    אהבתי

    • romi's cookies 17 במאי 2015 בשעה 6:46 am Reply

      היי איב, בהחלט אפשר להשתמש בקונפיטורת אוכמניות אבל צריך לקחת בחשבון שהדובדבנים חמצמצים וזה שובר מעט את הטעם המתוק, קונפיטורת אוכמניות היא מתוקה מאוד. בסיר קטן להמיס מעט קונפיטורת אוכמניות עם מעט סוכר ואפילו כמה טיפות של מיץ לימון שישבור מעט את הטעם המתוק. מקווה שיצא טעים אני משתמשת במלית אוכמניות על עוגות גבינה, אולי באמת אפשר להשתמש בזה, זה כבר מוכן וטעים הרבה יותר מקונפיטורת אוכמניות. מקווה שעזרתי לך, בהצלחה. אשמח לראות תמונות במידה ותכיני. שיהיה יום מקסים, וחג שמח ומהנה.

      אהבתי

  2. שפרה 8 ביולי 2015 בשעה 8:44 am Reply

    איזה גודל וצורה של תבנית צריך

    אהבתי

    • romi's cookies 8 ביולי 2015 בשעה 9:36 am Reply

      היי שפרה, תבנית מלבנית בינונית, אפשר אלומיניום, לא של אינגליש קייק אלא הגדולות יותר.

      אהבתי

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: