פסטה ברוטב פסטו שמנת ופטריות

 
 
זה מתקרב אלינו בצעדי ענק וכל יום אני עושה נסיונות כדי להגיע למתכונים המדהימים ביותר, מתכונים שמעוררים את חוש הראיה, הריח והטעם, כאלה שימשכו וואו מאנשים ויגרמו להם לפנטז על שבועות כל השנה בציפיה לשנה הבאה…
ובלי צניעות וזיופים מיותרים, תכל'ס זה מה שקורה.
אז הנה מתכון חדש שניסיתי השבוע על שפני הנסיונות שלי (הילדים המקסימים שלי), שהשאירו חיוך רחב על השפתיים שלי אחרי שהם ליקקו ממש את מה שנשאר מהסיר.
 
אז יאללה חברים להפשיל שרוולים ולהתחיל בהכנות.
בטוטל יוצא חצי שעה עבודה ועשר דקות תענוג בפה (וגם העשר דקות זה בהגזמה).
 
 
פסטה ברוטב פסטו שמנת ופטריות
 
החומרים:
500 גרם פסטה מכל סוג או צורה שהיא
450 גרם פטריות טריות או פטריות חתוכות מקופסת שימורים
1 בצל גדול
500 מ"ל שמנת לבישול
כפית שטוחה מלח
כף גדושה רוטב פסטו
2 כפות יין לבן
שמן לטיגון
גבינת פרמזן מגורדת
 
אופן ההכנה:
לבשל את הפסטה במים רותחים לפי ההוראות על האריזה.
להוסיף למים הרותחים מעט שמן ומלח כדי שהפסטה לא תידבק.
לחתוך את הבצל לחתיכות קטנות.
אם הפטריות טריות לחתוך לפרוסות דקות ואם הפטריות משומרות לסנן אותן מהנוזלים.
במחבת גדולה לחמם מעט שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד שהבצל נהיה שקוף, להוסיף את הפטריות ולהמשיך לטגן עוד כ – 3 דקות.
להוסיף שמנת לבישול, מלח, רוטב פסטו, 2 כפות יין לבן ולהמשיך לבשלעוד מעט עד שהשמנת רותחת והנוזלים מצטמצים מעט.
בינתיים להסיר את הפסטה מהאש, לשטוף היטב ולהחזיר לסיר.
לשפוך את תערובת השמנת על הפסטה, לערבב היטב ולהגיש חם.
בזמן ההגשה לפזר גבינת פרמזן מגורדת על הפסטה.
 
 
בתיאבון.
 
נ.ב.
תספרו איך יצא..
 
שיהיה חג שמח ומהנה.
 
 

7 תגובות

כתיבת תגובה