פחזניות בקלי קלות או בשמם הצרפתי אקלייר – Eclair

פחזניות במילוי קרם וניל

אז……….. הכנתי פחזניות !!!!

אתם חייבים להודות שהן נראות מדהימות, ממש כמו שרואים בפטיסרי שונים בעולם, מלאות בקרם וניל ומצופות שוקולד, נכון שזה נראה מדהים? ואם אני אספר שלקח בערך אותו הזמן שהכנתי אותן עד שהעלימו אותן… מדהימות.

פחזניות - אקלר

יאללה חברים אל תתעצלו, קלי קלות, 15 דקות עבודה ואיזה מעדן!!!! ללקק את האצבעות.

פחזניות

החומרים:

150 מ"ל חלב (קצת פחות מ –  שני שליש כוס)

200 מ"ל מים (קצת יותר מ – ¾ כוס)

1 כפית סוכר

½ כפית מלח

100 גרם חמאה ללא מלח

½1 כוסות קמח

4 ביצים בינוניות טרופות

למילוי:

1 מיכל של שמנת להקצפה

1 אבקת פודינג וניל

¾ כוס חלב

לציפוי:

½ מיכל של שמנת להקצפה

100 גרם שוקולד חלב/מריר

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של  200°.

בסיר בינוני ממיסים את החמאה עם החלב והמים, מוסיפים סוכר ומלח. מסירים מהאש לכמה שניות שופכים את הקמח ומערבבים מהר מהר מחזירים לאש וממשיכים לערבב עד שנוצר גוש בצק יציב ורך.

מעבירים למיקסר ומוסיפים את הביצים לפי הסדר הבא: מוסיפים ביצה ומערבבים עד שכל הביצה מתערבבת בבצק, וכאן מתגלה קסם הבצק נפרד בהתחלה אבל מתגבש שוב מחדש, בדרך הזאת להוסיף את כל הביצים, שימו לב יכול להיות ששלוש ביצים יספיקו, הבצק צריך להיות רך יותר אבל לא עיסתי.

מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר גדול משונן, מזלפים עיגולים במרווחים שווים ומכניסים לתנור ואופים בין 18-20 דקות או כשהפחזניות משחימות מעט.

מניחים להתקרר.

למילוי:

מערבבים שמנת מתוקה עם פודינג וניל וחלב עד שנוצרת קצפת יציבה – מעבירים לשקית זילוף עם צנטר קטן.

לציפוי:

ממיסים את השוקולד עם השמנת על אש קטנה עד שנוצרת תערובת חלקה וכל השוקולד נמס.

להרכבת הפחזנית:

בבסיס כל פחזנית לעשות חור קטן עם סכין שאפשר להכניס דרכו את הצנטר.

למלא דרך החור עם תערובת הקרם, לצפות מעל עם שוקולד ולהניח להתייבש כמה שניות.

אפשר לפזר מעל גם אבקת סוכר ולהגיש.

תהנו.

פחזניות פחזניות פחזניות פחזניות

כתיבת תגובה