צ'ורוס פריכים במילוי שוקולד או ריבת חלב (סופגנייה ארגנטינאית) CHURROS

צ'ורוס ארגנטינאיים

צ'ורוס למי שלא יודע זאת סופגנייה ארגנטינאית מדהימה. היא ארוכה, קריספית מבחוץ ורכה רכה מבפנים, מצופה בשוקולד וממולאת בריבת חלב או שוקולד.

קלטתם את העניין לא? כל כולה דברים טובים.

והכי כיף, כמעט ללא עבודה.

צ'ורוס ארגנטינאיים

צ'ורוס

החומרים:

2 כוסות מים

200 גרם חמאה

4 כפות סוכר

קורט מלח

2 וחצי כוסות קמח

¼ כפית אבקת אפייה

4 ביצים

לטיגון – שמן עמוק

לקישוט  סוכר וקינמון.

אופן ההכנה:

בקערה קטנה מערבבים קמח עם אבקת אפייה.

בסיר בינוני מרתיחים את המים עם חמאה, סוכר, ומלח עד שהמים רותחים ונוצרת תערובת אחידה, מוסיפים בבת אחת את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבב עד שאין גושים. מכבים מהגז ומעבירים את התערובת למיקסר עם וו גיטרה. מערבבים את התערובת במיקסר בערך 2 דקות עד שהיא מתקררת קצת אבל לא לגמרי.

מוסיפים ביצים, כל פעם אחת, ופה נוצר קסם, כל התערובת מתפרקת ומתאחדת מחדש, אחרי כל ביצה לערבב היטב עד שהתערובת מתאחדת מחדש.

להעביר לשקית זילוף עם צנטר משונן. (אני לא הצלחתי לזלף עם הצנטר כי התערובת הייתה סמיכה מידי, אז גזרתי את שקית הזילוף בקצה כדי שיצאו רצועות בצק לא עבות במיוחד וזילפתי בלי צנטר).

לחמם בסיר שמן עד האמצע וכשהשמן רותח לזלף רצועות צ'ירוס בגודל הרצוי.

להעביר את הצ'ירוס לצלחת עם סוכר וקינמון ולגלג אותם שיהיו מצופים לחלוטין.

אפשר לזלף פנימה בעזרת צנטר ארוך ריבת חלב, שוקולד לבן מומס, שוקולד חלב מומס, או כל דבר טעים אחר שאפשר לחשוב עליו.

תהנו יקרים שלי.

חג חנוכה שמח לכולם.

צ'ורוס צ'ורוס צ'ורוס צ'ורוס

כתיבת תגובה