עוגת אפרסקים – Up side down Peache cake
חיפשתי עוגה מיוחדת ליום שישי, עוגה שתהיה ספוגית, בלי שוקולד, ועם פירות.
יש לי כבר כמה מתכונים לעוגות עם פירות שהן טעימות ברמות, אבל חיפשתי משהו אחר, והאמת לא ידעתי מה אני מחפשת עד שראיתי את התמונה שהעלה אדי מזרחי ממאסטר שף שתמיד מפתיע עם מאכלים ומאפים מדהימים, והתמונה.. עוגת אפרסקים הפוכה מלאה באבקת סוכר כשהאפרסקים צלויים קצת בקצוות…. יאמיייייי.
מהר סיפחתי את המתכון והנה התוצאה.
אז שוב, הקרדיט שייך לאדי מזרחי ממאסטר שף, פשוט תותח.
עוגת אפרסקים הפוכה
החומרים:
100 גרם חמאה מומסת (אפשר מחמאה אם רוצים פרווה)
½ כוס סוכר
כפית תמצית וניל
3 ביצים
1 כוס קמח תופח מאליו (או קמח רגיל ולהוסיף לו שקית אפייה)
כוס מיץ תפוזים
קופסת שימורי אפרסקים
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים מלבד האפרסקים במיקסר.
מכניסים את האפרסקים קצת לגריל לקבל צבע, מוציאים פורסים כמו מניפה, מסדרים על תבנית אפייה עגולה מכוסה בנייר אפייה, שופכים מעל את תערובת העוגה, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים במשך 30 דקות.
מוציאים, מצננים, הופכים, מסירים את נייר האפייה ומפזרים אבקת סוכר.
מגישים בהנאה רבה.
האם משך האפיה הוא… 3 דקות בלבד כפי שכתוב?
אהבתיאהבתי
אופס, טעות, כבר מתקנת, משך האפייה הוא 30 דקות, תודה יקירתי על תשומת הלב. שיהיה המשך יום נפלא.
אהבתיאהבתי
האם האפרסקים צריכים להיות מקופסת שימורים או שניתן אפרסקים טריים?
אהבתיאהבתי
אני השתמשתי באפרסקים מקופסת שימורים כי הם עסיסיים יותר מאפרסקים טריים ונשארים לחים אחרי אפייה הם גם מתוקים יותר מאפרסים טריים. לגבי אפרסקים טריים אני מאמינה שאפשר לנסות. האמת, כשאני משתמשת בפירות לעוגות, כמו עוגות המשמשים שאני מכינה הפירות די נשארים עסיסיים, אולי אפשר גם לפזר מעל קצת סוכר דמררה חום כדי להגביר את המתיקות שלהם.
אהבתיאהבתי
לא צריך להמיס את המחמאה
אהבתיאהבתי