סמיפרדו וניל ושבבי שוקולד (גלידה בייתית ללא צורך במכונת גלידה)

סמיפרדו, גלידה בייתית
 
השבוע זאת הייתה הפעם הראשונה שנתקלתי בשם הזה: סמיפרדו.
סמי פרדו, קינוח איטלקי שהפירוש שלו לפי וויקיפדיה זה  .semi-frozen desserts קינוח חצי קפוא.
אז קראתי, הכנתי ו… מסתבר שזאת גלידה בייתית מדהימה ללא צורך במכונת גלידה.
10 דקות עבודה ויש ליטר גלידה שמתקררת לה לאיטה במקרר בכל טעם שתמצאו לנכון.
שימו לב רק לעובדה שהוא נמס יחסית מהר אז להגיש במהירות.
 
התחלתי מהבסיס והכנתי סמי פרדו בסיסי ביותר אבל לא יכולתי להתאפק והוספתי לו שבבי שוקולד.
 
סמי פרדו בסיסי
 
החומרים:
4 ביצים מופרדות
½ כוס סוכר
כפית תמצית וניל
2 מיכלי שמנת מתוקה
¼ כפית מלח
 
אופן ההכנה:
מקציפים את החלמונים עם רבע כוס סוכר ותמצית וניל עד לקבלת קצף אווירירי ובהיר.
מעבירים לקערה.
מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת אוורירית ומעבירים את זה לקערת החלמונים (לא מערבבים).
מקציפים את החלבונים עם רבע כוס סוכר ומלח עד לקבלת קצף נוקשה ויציב.
ומוסיפים לתערובת החלמונים והשמנת, מערבבים את הכל בתנועות קיפול כדי לא לשבור את הקצף, מעבירים לקופסה אטומה ומאחסנים במקפיא למינימום 4 שעות.
 סמיפרדו בתוספת שבבי שוקולד
 
אפשר לראות את המרקם של הגלידה בתמונה…
 
סמי פרדו עם שבבי שוקולד
בשביל להכין את הסמי פרדו בתוספת שבבי שוקולד, מכינים את הסמי פרדו לפי המתכון הבסיסי, אבל לפני שמוסיפים את החלבונים המוקצפים לתערובת החלמונים, מוסיפים להם בתנועות קיפול עדינות 100 גרם שוקולד קצוץ דק ולאחר מכן מוסיפים לתערובת החלמונים.
 
מחר אפרסם סמי פרדו בטעם שוקולד וסמי פרדו עם פירות יער.. שווה לעקוב.
 סמי פרדו
סמי פרדו גלידה בייתית
סמי פרדו גלידה בייתית
 

כתיבת תגובה