משקאות חמים לימי החורף הקרים
נכון שהחורף הגיע?? טוב זאת הייתה שאלה רטורית כי אי אפשר היה לפספס את החורף עם הסופה שנחתה עלינו ישר מרוסיה לפני שבוע.
אז כן, החורף הגיע, יש שלג בכמה חלקים בארץ, יש רוחות חזקות בחלקים אחרים של הארץ ועכשיו אחרי התחזית הגיע הזמן להתחמם, ומה יכול להתאים יותר ממשקה חם?? טוב גם זאת הייתה שאלה רטורית.
נכון שאין על מרק חם ביום חורף קר, אבל גם משקה שוקולד חם, תה מתובל, יין חם, או סיידר חם עושים עבודה נהדרת.
הנה 2 משקאות מחמממממייייייםםםםםםםםםםםםם לימי החורף הקרים (ולא לא נתפסה לי המקלדת, זה היה רק בשביל להבהיר כמה המשקאות האלה מחממים).
ולפני שנתחיל בעבודה, רכזו לפניכם מספר מרכיבים, הרעיון הוא לרכז מרכיבים שנמצאים בהישג יד, לא חייב את כולם, אפילו חלקם, וככה תוכלו לשחק איתם וליצור משקאות מדהימים, חלב, שמנת מתוקה, קצפת, קקאו, קוקוס, אגוזים, סיידר תפוחים, יין אדום, סוכר, שוקולד לבן, שוקולד חלב, סוכר חום, שוקולית, תיונים בטעמים, נס קפה או אספרסו, מרשמלו, אפשר גם ליקרים בטעמים (שוקולד, דובדבן, קפה), אגוז מוסקט, מקלות קינמון, פירות חתוכים (תפוזים, פירות יער, תפוחים) חשוב להקפיד על טעמים שאוהבים אחרת מה הטעם…
עכשיו לעבודה..
סיידר מתובל וחם
החומרים:
1 בקבוק סיידר תפוחים (אפשר גם מיץ תפוחים)
2 כפות דבש
8 מקלות קינמון
½ כפית ציפורן
מעט אגוז מוסקט טחון
1 קליפת תפוז חתוכה לרצועות (הסבר במתכון)
1 תפוח חתוך לפרוסות דקות
אופן ההכנה:
בעזרת קולפן קלפו את קליפת התפוז לרצועות ארוכות.
לשפוך את מיץ התפוחים לסיר קטן ולהוסיף לו את הדבש, התבלינים, קליפות התפוזים ולבשל במשך 30 דקות על חום נמוך, לא להביא לרתיחה.
לשפוך לתוך כוסות להוסיף לכל כוס פרוסת תפוח ומקל קינמון.
עכשיו הזמן להתרווח על הספה עם ספר טוב או מול הטלוויזיה עם כירבולית וכוס סיידר נהדרת וחמה ביד.
משקה שוקולד חם עם מרשמלו צלוי
החומרים:
3 כוסות חלב
½ כוס מים
4 כפות אבקת קקאו (לא אבקת שוקו)
4 כפות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
50 גרם שוקולד קצוץ דק
מיכל שמנת מתוקה
מרשמלו
שיפוד מעץ למנגל
אופן ההכנה:
בסיר בינוני מחממים את החלב עם המים, קקאו, סוכר, תמצית וניל ושוקולד עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה, ממשיכים לחמם על אש קטנה, מקפידים שהחלב לא ירתח.
בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה עד שמתקבלת קצפת.
מרכיבים מרשמלו על קצה של שיפוד ושורפים לאט על להבה קטנה עד שהמרשמלו נחרך בקצוות.
עכשיו להרכבת המנה: שופכים מהמשקה החם לתוך כוסות, מזלפים מעל בעזרת שקית זילוף עם צנטר בצורת פרח את הקצפת או שפשוט אפשר להערים מנה יפה בכף ולהניח מעל משקה הקקאו.
נועצים את המרשמלו בקצפת ומגישים.
קחו אויר כי אחרי הלגימה הראשונה הנשימה ממש נעצרת, הטעם פשוט חלומי.
תהנו.