עוגת סולת דחוסה מתוקה ורטובה

 עוגת סולת דחוסה ורטובה
 חולה על העוגות האלה, כל הבקלאוות למיניהן, עוגות הסולת, הכנאפה, כל אלה זה תענוג צרוף מבחינתי.
למזלי המטעמים האלה תמיד זמינים מבחינתי, עשרות חנויות שמוכרות את התענוגות האלה נמצאות ליד מקום העבודה שלי ובכל זאת… על עוגת הסולת שאני מכינה אני לא מוותרת. (גם גיסי ואחותי לא …).
בהתחלה הכנתי אותה עם קמח, ואז בחור מקסים לחש לי באוזן שבלי קמח היא יוצאת הרבה יותר דחוסה גרגרית וטעימה…
תודה לך, זהו באמת המתכון ששאפתי אליו.
 תהנו אנשים…
עוגת סולת דחוסה ומתוקה
 
עוגת סולת
 
החומרים:
1 כוס סוכר
4 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס קוקוס
1 כוס סולת
1 שקית אבקת אפייה
 
לסירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
2 טיפות מי ורדים (לא חייב).
 
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 170°.
בקערת מערבל מערבבים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת אורירית, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לבלילה אחידה.
משמנים תבנית מלבנית בינונית או תבנית עגולה בקוטר 26 ושופכים את התערובת לתוך התבנית.
אופים בין 30-40 דקות עד שהעוגה משחימה או עד שקיסם הננעץ באמצע העוגה יוצא יבש.
מחוררים מעט את העוגה בעזרת מזלג ושופכים מעל את הסירופ.
 
הכנת הסירופ:
בסיר קטן על אש נמוכה מערבבים את כל חומרי הסירופ עד שהסוכר נמס לגמרי.
 
 עוגת סולת
 עוגת סולת דחוסה ומתוקה
 

4 תגובות

  1. שלום. נהנית מאוד מדרך ההגשה, מפירוט שלבי ההכנה. יישר כוחך. האם תוכלי לפרסם את המתכון שלך לספינג'?

    אהבתי

כתיבת תגובה