עוגת תפוזים בחושה

 
 ביקשו ממני מתכון לעוגת תפוזים בחושה ולהגיד את האמת, ניסיתי לא מעט מתכונים עד שהגעתי למתכון הזה.
מצאתי אותו בספר העוגות הבחושות, שיניתי קצת מרכיבים, הוספתי סירופ טעים וזאת התוצאה.
מקווה שתהנו, אצלנו זאת הצלחה.
 
 עוגת תפוזים בחושה:
 
החומרים:
5 ביצים
½1 כוס סוכר
½ כוס שמן
1 כף גדושה גרידת לימון
1 כוס מיץ תפוזים
½1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
 
אופן ההכנה:
 
בקערת מיקסר להקציף את הביצים עד לקבלת תערובת אוורירית ובהירה, להוסיף לאט לאט את הסוכר, להוסיף את הנוזלים ואת גרידת הלימון  ולהמשיך להקציף, להוסיף את הקמח באיטיות ולסיום את שקית אבקת האפייה.
להעביר לתבנית משומנת עגולה בקוטר 28, ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 180°.
יש לשים לב:  לאפות במשך 35-40 דקות ולבדוק בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה, לא לאפות את העוגה יותר מידי כדי שתשמור על האווריריות.
 
להכנת הסירופ:
 
בסיר קטן מעל להבה בינונית  לערבב ½ כוס סוכר עם ¼ כוס מים רותחים ו – ¼ כוס מיץ תפוזים עד שנוצר סירופ, להסיר מהאש ולצנן.
 
טיפ קטן שקיבלתי:
אם העוגה חמה שופכים מעל סירופ קר, אם העוגה קרה שופכים מעל סירופ חם. בשום פנים ואופן לא לשפוך סירופ חם על עוגה חמה ולהיפך.
 
 
תהנו.
 
 

2 תגובות

כתיבת תגובה