לכל אוהבי הספגטי

 20120111-094415.jpg
מי שביקר בסופר בזמן האחרון בטוח נתקל במדף הספגטי, היום המבחר הוא עצום, יש ספגטי בכל מיני צורות וגדלים, כגיוון אני קונה בכל קניה כמה סוגים שונים של ספגטי, הספגטי הרגיל שכולם מכירים שזה הרצועות הארוכות, דפי הלזניה, ספגטי פנה ועוד כל מיני סוגי פסטה.
עם יד על הלב אני יכולה להגיד שהצורות היפות של הפסטה משדרגות כל ארוחה אבל יותר חשוב מזה גורמות לילדים שלי לאכול..וזה כבר אומר הכל.
 
הנה מתכון לפסטה בולונז שהילדים שלי מחסלים בצ'יק.
 
 
ספגטי בולונוז
 
החומרים:
 
500 גרם פסטה בצורת פפיונים
500 גרם בשר טחון (אני מערבבת 250 גרם בשר עוף טחון ו – 250 גרם בשר בקר טחון)
בצל גדול קצוץ דק
צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה היטב (אפשר להוסיף גם בזיליקום)
2-3 שיני שום
שמן זית
½ כפית מיץ לימון
½ כף פפריקה מתוקה
¼ כף כרכום
1 כף אבקת מרק עוף (כן, אני משתמשת באבקת מרק עוף).
5 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל לפי הטעם
 
אופן ההכנה:
 
מרתיחים סיר גדול עם מים מעט שמן ומקורט מלח, אחרי שהמים רותחים שופכים את הפסטה לתוך הסיר ומבשלים כ – 10 דקות.
מסירים מהאש, שופכים את הפסטה למסננת שוטפים היטב במים קרים ומסננים.
בקערה מערבבים את הבשר הטחון עם הפטרוזיליה, פפריקה, כרכום, מרק עוף מלח ופלפל לפי הטעם.
במחבת גדולה מחממים שמן, מטגנים את הבצל והשום עד להשחמה קלה, מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר משחים מכל הכיוונים ומקבל מרקם גרגירי. מוסיפים את רסק העגבניות לבשר מבשלים עוד כחצי דקה ומסירים מהאש.
מעבירים את הספגטי לקערה גדולה, שופכים מעליו את תערובת הבשר ומערבבים היטב.
מגישים חם.
 
 20120111-094451.jpg

20120111-094517.jpg

2 תגובות

  1. לכל אוהבי הפסטות, וכמעט שאין כאלו, עוד טיפ הבולונז טעים כמעט בכל מצב אבל הוא יוצא ליגה אבל ל י ג ה כשעושים אותו בפסטה החלולה הזאת והיא מתמלאת ברוטב ובמילוי פשוט תענוג גדול ובכלל כזה המתכון הזה של אחותי אז אל תפספסו ותתענגו על כל ביס לא משנה באיזו סוג פסטה מדובר כיף כיף כיף

    אהבתי

    • היי היי נסחפת קצת לא? אם את רוצה תעלי בלוג משלך ואל תתפרצי לשלי. מה נהיה? מחלקת פה מתכונים חופשי? ואם כבר אז לפחות תצרפי תמונות שיהיה פוסט שלם וזהו.

      אהבתי

כתוב תגובה לromi's cookies לבטל