קאפקייקס קטיפה ורודה

חנות ההפתעות שלי….

פעם בשבועיים בערך אני מגיעה ל"רב מד". זהו קניון קטן יחסית שמכיל בתוכו חנויות מדהימות.

בין כל החנויות האלה שוכנת לה חנות אחת קטנה ומטריפה שבהתחלה נקראה "הכל בשתי שקל".

יש סיכוי גדול שגם היום היא מכילה את השלט הזה אבל החנות היא כבר מזמן לא "הכל בשתי שקל", אלא יותר "הכל משלושה שקלים"… כן, אני חושבת שזה בהחלט התיאור הנכון, אבל יש בה הכל, כלי אפייה, כלי בישול, משחקים לילדים, מוצרי כתיבה, קופסאות, קישוטים, מדבקות, כלי בית, כלים חד פעמיים ועוד מלא מלא הפתעות…

כל פעם אני מוצאת בין המדפים מוצרים חדשים נחבאים מהעין שדורשים תשומת לב…  כמו למשל פרפרים מקסימים  בזהב וכסף  שכאשר תולים אותם על וילון הם נראים אמיתיים לחלוטין,  או כוסות הקאפקייקס האלה שמצוירים עליהם אשכולות של דובדבנים קטנים ואדומים,  שממש ממש מתאימים להכנת קאפקייקס קטיפה אדומה.

 

 

קאפקייקס קטיפה אדומה (red velvet cupcakes)

החומרים:

¼ 1 כוסות (125 גרם) קמח מנופה

¼ כפית אבקת אפייה

¼ כפית מלח

1 כף (10 גרם) אבקת קקאו רגיל לא ממותק או אבקת קקאו הולנדית.

60 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

3/4 כוס סוכר לבן (150 גרם).

1 ביצה גדולה

½ כפית תמצית וניל טהור

½ כוס (120 מ"ל) רויון

1 כף צבע מאכל אדום נוזלי

½ כפית חומץ לבן מזוקק

½ כפית סודה לשתיה

לציפוי הפרוסטינג

250 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר

½ כפית תמצית וניל טהורה

כוס אבקת סוכר מנופה

מיכל שמנת מתוקה קרה מאוד (38% שומן).

אופן ההכנה:

לקאפקייקס :

בקערה גדולה לערבב את הקמח, אבקת האפיה, מלח, ואבקת קקאו.

בקערה מיקסר לערבב את החמאה עד שמתרככת (בערך 1-2 דקות) להוסיף את הסוכר ולערבב עד שנוצר קרם בהיר (בערך 2-3 דקות)

להוסיף את הביצים ולערבב עד שהביצים נבלעות בעיסה, לעצור את המיקסר לגרד פנימה את החומרים מצידי הקערה ולהמשיך לערבב להוסיף את תמצית הוניל ולהמשיך להקציף עד שכל החומרים התערבבו.

בכוס מידה לערבב את הרוויון עם הצבע מאכל להפעיל את המיקסר במהירות נמוכה ולהוסיף את תערובת הרוויון ותערובת הקמח לסירוגין בשלוש פעמים כשאתם מתחילים ומסיימים בקמח.

בכוס קטנה לערבב את החומץ עם הסודה לשתייה

להוריד את מהירות המיקסר ולהוסיף.

בעבודה מהירה לחלק את התערובת ל – 12 עטרות נייר מסודרות בתבנית שקעים לקאפקייס ולהחליק את הקצה עם כף. לאפות בתנור בחום של 180 מעלות כ – 10 דקות ולהוציא מהתנור. אפשר לבדוק אם הקאפקייקס מוכנים על ידי החדרת קיסם למרכז הקאפקייס אם הקיסם יוצא נקי הקאפקייקס מוכנים.

לקרר את הקאפקייקס על גבי רשת במשך 10 דקות. ורק אחר כך להוציא מהתבנית שקעים.

לקרר לחלוטין לפני שמקשטים עם פרוסטינג.

להכנת הפרוסטינג:

בקערת מיקסר לערבב את הגבינה עד שנהיית רכה וחלקה, להוסיף את תמצית הוניל ואבקת הסוכר ולהמשיך לערבב, להוסיף את השמנת המתוקה, להגביר את מהירות המיקסר ולערבב עד שנוצר קרם.

במידה והתערובת לא סמיכה מספיק ניתן להוסיף עוד אבקת סוכר, אם התערובת סמיכה מידי ניתן להוסיף שמנת.

יוצא בדיוק 12 קאפקייקס, בתיאבון.

חשוב לציין את העובדה שהפרוסטינג יוצא טעים במיוחד, לא הפרוסטינג החמאתי שנמצא בדרך כלל במתכונים, והוא נשאר יציב על הקאפקייקס במשך  כמה שעות , לא שנראה לי שהקאפקייקס האלה ישרדו יותר מעשר דקות מהרגע שהגשתם אותם לשולחן, אבל אני הצלחתי להציל אחת ולשים אותה בצד למשך כמה שעות,  והפרוסטינג נשאר יציב ביותר.

 

2 תגובות

כתיבת תגובה