אצבעות דגים

אצבעות דגים
 
חופש גדול, כל היום חושבים מה לאכול, מה להכין לאכול, אחת צמחונית, השנייה לא בא לה שניצל, לקטן  לא בא מבושל… ולי…. לי נגמרו הרעיונות. 
אז החלטתי השבוע ממש ללכת על חפיף, יום אחד שקשוקה, יום אחד טוסטים, יום אחד אצבעות דגים, הכי חפיף שיש, כל דבר בערך 10 דקות רבע שעה הכנה, סלט גדול ליד ויצאה ארוחה נהדרת.
 
אז תאמצו, הילדים באמת התלהבו.
 
אצבעות דגים
 
אצבעות דגים
 
חבילת נסיכת הנילוס
2 כפות חומץ
1 כף מלח
חצי כוס קמח
4 ביצים
3 שיני שום
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
מלח
פלפל לבן
פירורי לחם לציפוי
שמן לטיגון
 
אופן ההכנה:
משרים את הדג בקערה עם מים, 2 כפות חומץ וכף מלח כדי שכל הריח יצא, למשך שעתיים. שוטפים היטב.
חותכים את הדג לרצועות בעובי של 2 ס"מ, ומסננים את הנוזלים.
ממלאים 3 קערות: קערה אחת עם קמח, בקערה שנייה מערבבים את הביצים עם השום, רוטב צ'ילי, מעט מלח ופלפל לבן, וקערה שלישית עם פירורי לחם.
מחממים מחבת עם שמן בגובה של ס"מ וחצי.
טובלים את הדג בקמח, אחר כך בביצה ולסיום בפירורי הלחם ומניחים במחבת.
מטגנים היטב כ – 3 דקות מכל צד עד שהדג מצהיב.
מעבירים לקערה עם נייר סופג ומספיגים את אצבעות הדגים.
אפשר להגיש לצד סלט, צ'יפס, או בתוך לחמניות המבורגר עם קטשופ, חרדל ומיונז.
בתיאבון.
 אצבעות דגים

כתיבת תגובה