עוגיות קינמון – Cinnamon rolls

 עוגיות קינמון נפלאות
השבוע הכנתי את עוגיות השושנים המדהימות שלי רק שבאיזה שהוא שלב החלטתי… למה לא להפוך אותן לעוגיות קינמון? מה כבר יכול לקרות. רידדתי את הבצק פיזרתי מעל קינמון וסוכר ויצאו עוגיות קינמון מדהימות.
וכדי להפוך אותן לממש מושלמות גם שפכתי מעל סירופ קינמון מדהים… במילה אחת –  יאמייייייי.
 
הנה המתכון ושוב מקווה שתהנו.
 עוגיות קינמון נפלאות
עוגיות קינמון נפלאות:
 
החומרים לבצק:
 
1 חב' מרגרינה
1 גביע אשל
3 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים (החלבונים משמנים למילוי)
½3 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפייה
 
למילוי:
 
½ כוס סוכר חום
½ כוס סוכר לבן
2 שקיות סוכר וניל
1 כפית גדושה קינמון
חמאה מומסת למריחה
 
אופן ההכנה:
 
בקערת מערבל להקציף את המרגרינה והאשל עד לקבלת בצק אחיד, להוסיף את החלמונים, הקמח ואבקת האפייה ולהמשיך לערבב עד שנוצר בצק אחיד.
במידה והבצק נדבק לאצבעות ניתן להוסיף עוד מעט קמח.
לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך שעה.
בקערה נפרדת לערבב את כל חומרי המילוי מלבד החמאה.
 
לחלק את הבצק ל – 4, לרדד כל אחד מהחלקים למשטח מלבני למרוח בחמאה, לפזר מתערובת הקינמון באופן שווה ולגלג לרולדה. שימו לב להקפיד שהרולדה תהיה מהודקת.
לפרוס לפרוסות בעובי של סנטימטר וחצי ולהניח בתבנית מכוסה בנייר אפייה.
 
לאפות בתנור שחומם מראש ל – 170 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות.
 
 
IMG_3228
 
בינתיים הכינו את סירופ הקינמון:
 
החומרים:
½ כוס חמאה
1 כוס סוכר
1 כוס ריוויון
1 כף תמצית וניל
½ כפית קינמון
½ כפית סודה לשתייה
 
אופן ההכנה:
במחבת עמוקה ממיסים את החמאה, מוסיפים את הסוכר הרוויון תמצית הוניל והקינמון ולבחוש עד שהתערובת מבעבעת  אחרי שהתערובת רותחת להמשיך לבשל אותה במשך כ – 2 דקות תוך ערבוב מתמיד.
להוסיף את הסודה לשתיה ולערבב עוד כ – 30 שניות (שימו לב שהתערובת רוחשת אחרי שמוסיפים את הסודה) ולהסיר מהאש, אל תתרגשו מהקצף שנוצר, הוא ייעלם כמה דקות  אחרי שתסירו את התערובת מהאש.
תנו לזה להתקרר מעט ואז שיפכו על עוגיות הקינמון.
 
אפשר להגיש חם או קר. לשמור במיכל אטום עד שבועיים במקרר.
  עוגיות קינמון נפלאות
 
לתשומת לבכם:
כשמכינים את עוגיות הקינמון לא משתמשים בחלבונים, עצתי לכם לחלק את הכמות לשניים ולהכין מחצי כמות עוגיות קינמון וחצי כמות עוגיות שושנים כמו שמופיע במתכון של עוגיות השושנים או להשתמש בהם להכנת מרנג.
 

6 תגובות

    • היי תמר תודה יקירתי, בהחלט אפשר להחליף את המרגרינה בחמאה. האמת שאני תמיד משתמשת במה שיש בבית, חמאה מרגרינה מחמאה, ועם הכל זה יוצא נפלא, אין ספק שמרגרינה זה קצת פחות בריא וחמאה מומלצת ביותר. מקווה שתהני ואשמח מאוד אם תשלחי תמונה אחרי שתכיני. שיהיה יום נפלא נפלא.

      אהבתי

    • Good morning to you, I know that the egg whites are not mentioned in the recip and that's because i used them earlier when I made the vanilla cookies (shoshanim) but you can use half of the dough to make the vanilla cookies and half of the dough to make the cinnamon rolls.

      אהבתי

כתיבת תגובה