ט"ו בשבט

 
ט"ו בשבט ט"ו בשבט חג יפה כל כך
 
"ט"ו בשבט ט"ו בשבט חג יפה כל כך , חג לפרח חג ליער חג לכל אילן".
איך אני אוהבת את החג הזה, איזה חג מקסים, הפריחה של השקדיה מדהימה (רק שהיא תפרח בזמן השנה) ובכלל, בכל מקום הכל ירוק, פורח ומלבלב, הגשם כאילו שוטף את הכל ויוצר מראה נקי, מבריק ומקושט כשמידי פעם השמש  מבצבצת לה כדי להאיר את הכל ולהזכיר לנו  שהחורף כאן לא כל כך נורא.
ואם ט"ו בשבט כבר כאן, יש לי עוגת פירות יבשים שמתאימה בדיוק לחג.
אני יגלה סוד ויספר שלפני 12 שנה טעמתי את העוגה באחת ממסיבות הגן של הילדים, והעוגה כל כך מצאה חן בעיני שישר  אימצתי מתכון, הגעתי הביתה ובשיא ההתלהבות הכנתי. יותר נכון להגיד ניסיתי להכין והעוגה יצאה מזעזעתתתתתתתתתת!! ממש ככה.
כל כך התאכזבתי שקברתי את המתכון  ופשוט שכחתי ממנו. עד השנה, כשחיפשתי מתכון לעוגה מיוחדת לט"ו בשבט והוא החליק פשוט מבין הדפים, כאילו מאתגר אותי,  האמת,  די פחדתי בהתחלה בכל זאת זה נזכר ככישלון, אבל אחרי זה החלטתי ש… מה כבר יכול להיות, מקסימום, אז התקלקלה עוד עוגה.
תקראו לזה נסיון, תקראו לזה חשק לנצח,  תקראו לזה חוויה מתקנת  מה שזה לא יהיה זה הצליח.
יצאה עוגה טעימה ויפה.
הצלחתי. איזו הרגשה מדהימה.
תלכו בדיוק לפי ההוראות והכמויות מבטיחה שגם לכם זה יצליח.
 
 
 
עוגת פירות יבשים לט"ו בשבט
 
החומרים:
 
לבצק:
25 גרם  שמרים
1 כף סוכר
½ כוס מים פושרים
300 גרם מרגרינה חתוכה לקוביות
4 כפות סוכר
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
½ קילו קמח
4 חלמונים
 
למלית:
צנצנת ריבת מישמש
1 כוס פירות יבשים  חתוכים לקוביות קטנות (משמשים, תמרים, צימוקים, שזיפים)
1 כוס אגוזים קצוצים דק
4 חלבונים
1 כוס סוכר
6 כפות אבקת סוכר
 
 אופן ההכנה:
 
בקערה קטנה לערבב את השמרים  עם המים הפושרים וכף סוכר ולתת לזה לתסוס כ – ¼ שעה.
לערבב את המרגרינה עם 4 כפות סוכר, אבקת אפייה, סוכר וניל וקמח עד  לקבלת פירורים יבשים.
ליצור גומה במרכז התערובת ולהוסיף את השמרים ו – 4 חלמונים וללוש עד לקבלת בצק אחיד, לשים בצד להתפחה כ – ¼ שעה.
להקציף את החלבונים עם 1 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב ונוקשה, להוסיף  את האגוזים הקצוצים בתנועות עטיפה. ולהניח בצד.
לקחת את הבצק ולחלק  – 3.
 לשמן תבנית אפיה מלבנית בינונית מאלומיניום.
לרדד חלק אחד, לשטח על תבנית האפיה, למרוח ריבה ולפזר חצי מכמות הפירות היבשים, למרוח מעל את הקצפת עם האגוזים.
לרדד חלק שני של הבצק ולחזור על הפעולה, למרוח ריבה, לפזר את שאר הפירות היבשים ולמרוח מעל את הקצפת עם האגוזים.
לרדד את החלק השלישי של הבצק ולהניח מעל העוגה, יש לחורר את הבצק מעט עם מזגל על מנת למנוע תפיחת הבצק.
להכניס לתנור שחומם מראש לחום של ° 160  ולאפות עד שהבצק העליון מזהיב.
להוציא מהתנור, לצנן, לפזר אבקת סוכר, לחתוך לקוביות קטנות ולהגיש.
 
 

2 תגובות

כתיבת תגובה