מיני עוגות אפרסקים

עוגת אפרסקים אישית

כמו בכל שישי, שולפת את אוסף המתכונים שלי ומחפשת עוגה מיוחדת להכין לשבת. כשהקיץ מגיע בדרך כלל אני שולפת את המתכונים עם הפירות, והפרי הכי אהוב עליי בעוגות הוא אפרסקים. האמת גם השילוב של דובדבנים בעוגות זה שילוב מנצח, וגם משמשים אני מאוד מאוד אוהבת, תפוזים זה בכלל שילוב של למות, ועוגה לימונית עסיסית פשוט הורסת בקיץ, ותפוחים בשטרודל תפוחים…

בקיצור אני אוהבת פירות בעוגות. וכפי שזה נראה את כל סוגי הפירות.

בכל אופן הנה מתכון לעוגת אפרסקים אישית עסיסית ונימוחה שאפשר במקום אפרסקים להוסיף משמשים, או דובדבנים, או כל פרי קייצי אחר שבא לכם.

מיני עוגת אפרסקים

מיני עוגות אפרסקים

החומרים:

1 כוס קמח

1 שקית אבקת אפייה

1 כפית מלח

120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

שליש כוס סוכר

ביצה אחת גדולה

1 כפית קליפת לימון מגורדת

1 כפית תמצית וניל

¼ כפית תמצית שקדים (לא חייב)

שליש כוס חלב

3 אפרסקים יפים, קלופים, נקיים מחרצנים וחתוכים לפלחים

2 כפות אבקת סוכר(לא חייב)

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180°.

מסדרים בתבנית שקעים גדולה עטרות נייר ומשמנים אותן מעט.

בקערה בינונית מערבבים את הקמח, אפייה ומלח ומניחים בצד.

בקערת מיקסר טורפים את הסוכר עם החמאה עד שנוצרת תערובת אוורירית, מגרדים את תחתית הקערה כדי לבדוק שלא נשארה חמאה, וממשיכים להקציף, בערך 2 דקות.

מוסיפים קליפת לימון, תמצית וניל, תמצית שקדים, וממשיכים להקציף עד שמתערבב.

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח והחלב לסירוגין.

ממלאים את עטרות הנייר כ – ¾ מהגובה בתערובת, מסדרים מעל כל עטרת נייר 3 פרוסות אפרסק לדחוף כל פרוסת אפרסק בעדינות לתוך התערובת, ואופים בערך 20-23 דקות.

מצננים ומגישים.

wp-image-57879443jpg.jpeg עוגת אפרסקים עוגת אפרסקים עוגת אפרסקים עוגת אפרסקים אישית

מתויג:, , , ,

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: