עוגת אפרסקים ודובדבנים

עוגת אפרסקים ודובדבנים

היי לכולם, התגעגעתי אז באתי.

נכון שבזמן האחרון כמעט ואני לא מגיעה לכאן, אבל זה לא בכוונה, ואתם כל הזמן במחשבות שלי.

כשאני מכינה איזה ארוחה טעימה, כשאני מגישה עוגת עסיסית, או סתם כשאני חושבת על משהו מעניין להכין, הדבר הראשון שאני חושבת זה איך לשתף אתכם.

אז הנה מתכון לעוגה קייצית ונפלאה מלאה בכל הטעמים של פירות קיץ.

 

עוגת אפרסקים ודובדבנים

החומרים:

לתערובת הפירות

1 כוס דובדבנים טריים חתוכים לחצאים ונקיים מחרצנים

1 אפרסק מקולף חתוך לפלחים דקים

1 כף יין אדום

½1 כפות סוכר

החומרים לתערובת העוגה

1 אפרסק קלוף חתוך לקוביות

150 גרם חמאה ללא מלח רכה מאוד

¾ כוס סוכר

3 ביצים

1 כף תמצית וניל

1 כוס קמח

1 שקית אבקת אפייה

¼ כפית מלח

1-2 כפיות תמצית וניל

אופן ההכנה:

לחמם תנור לחום של 180º.

לערבב את כל חומרי תערובת הפירות מלבד האפרסק ולהניח בצד.

בקערה נוספת לערבב את הקמח, אבקת אפייה, ומלח ולהניח בצד.

בקערת מיקסר לערבב את החמאה עם סוכר עד שנוצרת תערובת אוורירית, להוסיף את הביצים, אחת כל פעם עד שהיא נטמעת בבצק ושוב עוד אחת.

להוסיף את תמצית הווניל ולאט לאט את תערובת הקמח.

לבסוף בתנועות עטיפה להוסיף את האפרסק החתוך לקוביות.

לשמן מעט תבנית פאי ולהניח עליה נייר אפייה שיחזיק, לשפוך את תערובת העוגה מעל נייר האפיה, ולפזר מעל בצורה אחידה את תערובת הדובדבנים, לסדר יפה בצורת פרח את האפרסק החתוך לפלחים ולהכניס לתנור למשך 40-50 דקות. לצנן במשך 10 דקות להפריד את העוגה מהתבנית ולהגיש.

 

 

מתויג:, , , , , , ,

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: