פאי ברוקולי

 

פשטידת ברוקולי

נכון שמזג האויר משוגע? יומיים גשם זלעפות, שבוע חמסין, עוד כמה ימים רוחות, גשם, ברד, ו…. חמסין.

מטורף ממש.

ועוד יותר העניין שכבר אי אפשר להחליט מה להכין לאכול, בעיה להכין מאכלים של חורף או מאכלים של קיץ, כי תכל'ס אחרי כל כמה ימים של חורף מגיעים כמה ימים של קיץ.

אז נכון שפשטידות זה ניאטרלי? אפשר להכין אותן בקיץ ולהגיש אותן קרות, או בחורף ולהגיש אותן חמות.

השבוע קניתי בסופר פלחי ברוקולי ופלחי כרובית באריזות קפואות של קניה נכונה, נכון שזה לא טרי, נכון שזה קפוא אבל זה גם כל כך נוח. מוציאים שקית של פלחים נקיים, יפים, חתוכים בצורה אסטתית מפשירים כמה דקות שוטפים במים ו… הכל מוכן לשימוש, קלי קלות, בלי לנקות את העלים, בלי להרתיח שעות כדי להוציא כל מיני מזיקים למיניהם. מוכן למאכל.

בדרך כלל אני קונה כרובית מרתיחה, מסננת, מוסיפה מיונז, ביצים, וקצת מרק עוף מערבבת הכל ביחד, מעבירה לתבנית מלבנית ומכניסה לתנור לחום גבוה בהתחלה ואחר כך מנמיכה ל  – 180 מעלות עד שהיא משחימה יפה.

היום החלטתי להכין פאי ברוקולי, נזכרתי שנתקלתי בשבועות במתכון לבסיס של פאי שעשוי כולו כמעט מגבינה צהובה, עדין טעים, והחלטתי לנסות.

הקפצתי את הברוקולי קצת עם בצל כי מה כבר יכול להיות לא טעים, הוספתי כמה תבלינים שיקפיצו את הטעם, ויצאה פשטידה מדהימה.

הנה המתכון מקווה שתהנו

פאי ברוקולי

פאי ברוקולי

החומרים לבסיס:

1 כוס גבינה צהובה מגורדת (אני נוטה לערב סוגים)

¾ כוס קמח

100 גרם חמאה מומסת

½ כפית מלח

1 כפית חרדל דיז'ון

החומרים למילוי:

1 ברוקולי חתוך לפלחים קטנים או חבילת ברוקולי קפואה

1 בצל גדול קצוץ

1 כוס שמנת לבישול

1 כפית מלח

¼ כפית אגוז מוסקט טחון

2 כפות קמח

3 ביצים

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את הגבינה הצהובה, מלח, קמח וחרדל עד שנוצרת תערובת פירורית, מוסיפים את החמאה מערבבים לתערובת אחידה ומשטחים בעזרת הידיים בתבנית פאי, יוצאת שיכבה דקה, יש לדאוג לשיכבה אחידה שתכסה את כל הבסיס ובגלל זה עדיף להשתמש בידיים, אתם תתפלאו איזה הבדל יש בין שיטוח בידיים לבין שימוש במרית או בכף.

מחממים במחבת 2 כפות חמאה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כמעט עד להשחמה, מוסיפים את הברוקולי ומטגנים עוד כ 2-3 דקות, מפזרים מעל מלח וממשיכים לטגן, מוסיפים קמח שמנת, ואגוז מוסקט ומערבבים היטב עד שנוצרת תערובת אחידה.

מסירים מהאש מעבירים לקערה מוסיפים ביצים מערבבים היטב את הביצים במהירות שתיווצר תערובת אחידה.

מעבירים לתבנית הפאי ואופים בתנור שחומם מראש ל – 200° במשך 15 דקות, מנמיכים את החום של התנור ל – 190° ואופים עוד כ – 20 דקות או עד שהפשטידה משחימה.

מגישים חם!!

 

פאי ברוקולי

פאי ברוקולי

 

מתויג:, , , , , ,

2 מחשבות על “פאי ברוקולי

  1. ronit 25 בפברואר 2016 בשעה 8:09 pm Reply

    למלית להוסיף קמח? לא רשמת ברשימת החומרים וכן רשמת בשלבי ההכנה. תודה

    אהבתי

    • romi's cookies 25 בפברואר 2016 בשעה 10:34 pm Reply

      אויש טעות שלי, עכשיו אתקן. כן בהחלט להוסיף קמח תוך כדי טיגון להוסיף 2 כפות קמח🙂

      אהבתי

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: