ערוק – קציצות עירקיות

קציצות ערוק

במהלך השנים גיליתי שאף פעם אי אפשר לדעת מאיפה ייפול עלייך המתכון המושלם הבא, תוך כדי עמידה בקופה בסופר עם גברת נחמדה שאי אפשר היה לטעות בסוג המצרכים שהם יהפכו לעוגה טעימה או עם המלצרית באולם אירועים שנידבה לי מתכון של סלט טעים שטעמתי, הפעם זה קרה בעבודה, ומהאדם הכי פחות צפוי, גובה מכס חיפה מר קובי יהב שהבטיח לי שאני חייבת לטעום את קציצות הערוק שהוא מכין. אז נכון, אני חייבת לטעום אבל התיאור שלו היה כל כך מדהים, וכמובן ההבטחה שקציצות כאלה טעימות בחיים לא טעמתי, שלא יכולתי לחכות ליום ראשון והייתי חייבת להכין לבד.

אתן דיווחים בצהריים אחרי שכל הפמליה תגיע מהסידורים, לימודים, עבודה ותאכל.

בינתיים קבלו את המתכון ותמונות שהאיש המדהים הזה טרח וצילם עבורנו.

בהצלחה.

קציצות ערוק

קציצות ערוק

החומרים:

2 תפוחי אדמה גדולים

חצי צרור פטרוזיליה עסיסית וקצוצה דק

½ קילו חזה עוף טחון

2 בצלים גדולים מגורדים דק וסחוטים היטב

3 ביצים

3 כפות קמח

פלפל ומלח לתיבול

כפית שטוחה בהרט

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, מקלפים ומגרדים בפומפיה בגירוד גס.

בקערה גדולה מערבבים את תפוחי האדמה, חזה עוף טחון, פטרוזיליה קצוצה, ביצים, בצל, קמח, ובהרט.

מביאים לרתיחה שמן במחבת עד חצי הגובה, בעזרת כף יוצקים מהתערובת לתוך השמן הרותח ומשטחים כמו לביבה.

מטגנים היטב משני הצדדים עד שמשחים.

ועכשיו לפאנצ' ליין.

קובי מתאר את הקציצות האלה בתור הסביח העירקי.

אצלו בבית בשבת בצהריים מגישים את הקציצות קרות!  (פי מה שקובי אומר הכי טעים כשזה קר),

עם חצילים מטוגנים, ביצים קשות, פטרוליזה קצוצה, עמבה וטחינה, כמו שאמרתי לפי התיאור איך אפשר לא להכין.

קציצות ערוק

קוראים יקרים, מקווה שתהנו משבת מיוחדת טעימה ונעימה.

מודעות פרסומת

מתויג:, , , ,

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: