לביבות בטטה ותפוחי אדמה

לביבות בטטה ותפוחי אדמה

באחת הפעמים, כשדיברנו על אוכל מסביב לשולחן, הבן הגדול שלי ציין את העובדה שהוא אוהב בטטה.

אני אישית לא מתלהבת מהטעם המתוק של הבטטה, לא מתה על בטטה בחמין בלשון המעטה, לא אוהבת אותה בבישול, בטוח שלא אוהבת אותה בתנור כשהמתיקות שלה בולטת יותר, אבל… כלביבה לא כל כך מתוקה עם מעט מלח ותפוח אדמה לבן אני חייבת להגיד שמצאתי וריאציה טעימה לבטטה.

בסופו של דבר הכנתי ערימה של לביבות, ולהפתעתי הנעימה כל הבית התפנק עליהן.

לביבות בטטה ותפוחי אדמה

החומרים:

5 בטטות קלופות

5 תפוחי אדמה גדולים

1 ביצה

1 כף מיונז

מלח ופלפל לפי הטעם

4-5 כפות פירורי לחם/מצה

אופן ההכנה:

לחתוך את הבטטות לרבעים ולבשל בסיר בערך 20 דקות עד שהבטטות מתרככות.

לסנן מהמים ולרסק את הבטטות עם מזלג, לגרד את תפוחי האדמה ולהוסיף לבטטות, להוסיף ביצה, כף מיונז, 4-5 כפות פירורי לחם או פירורי מצה ולתבל במלח ופלפל לפי הטעם.

לחמם שמן במחבת גדולה ולטגן את הלביבות על אש בינונית שלא יישרפו.

להוציא לצלחת מכוסה בנייר סופג, ולהגיש חם.

לביבות בטטה ותפוחי אדמה
מצד ימין לביבות בטטה ותפוחי אדמה

 

 

 

 

מתויג:, ,

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: