מאפינס שבבי שוקולד אגוזי פקאן ומייפל

מאפינס שבבי שוקולד, אגוזי לוז ומייפל

המאפינס האלה נראו כל כך טוב בתוכנית של רייצ'ל אלן שהחלטתי להכין אותם, קלילים, אווריריים,  מתוקים מאוד ומתאימים לימות הקיץ החמים, עם הבדל קטן, במקום אגוזי פקאן רגילים השתמשתי באגוזי פקאן מסוכרים שהוסיפו קרנצ'יות טעימה ומיוחדת, העניין הוא וזה גילוי נאות, שהם יצאו קצת קצת יבשים, אז החלטתי להוסיף להם שמנת חמוצה והשמנת שידרגה את המאפינס והפכה אותם לאווריריים וטעימים במיוחד.

הנה המתכון, מקווה שתהנו.

מאפינס וניל שבבי שוקולד אגוזי פקאן וסירופ מייפל
מאפינס שבבי שוקולד, אגוזי פקאן ומייפל

מתאים ל – 15 גביעי מאפינס גדולים.

החומרים:

200 גרם חמאה

1 כוס סוכר

4 ביצים

1 כפית תמצית וניל

100 גרם שוקולד מריר/חלב מגורר דק

100 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס

½ 1 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

1 גביע שמנת חמוצה

קורט מלח

לזיגוג: סירופ מייפל.

אופן ההכנה:

בקערה מיקסר טורפים את החמאה עד שהיא נעשית אוורירית, מוסיפים את הסוכר  ותמצית הוניל ומוסיפים לטרוף עד שנוצרת תערובת בהירה, מוסיפים את הביצים כל פעם אחת וטורפים כמה שניות אחרי כל ביצה, מוסיפים את השמנת החמוצה ומקציפים לתערובת חלקה.

מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים את אגוזי הפקאן והשוקולד המגורר בתנועות עטיפה.

בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת אפייה וקורט מלח, מוסיפים לבלילה בתנועות עטיפה עד שכל הקמח מתערבב ונוצרת תערובת אחידה.

ממלאים שקעים של מאפניס בכף מהבלילה ואופים בתנור שחומם מראש בין 15-20 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז המאפינס יוצא לח  (לא רטוב).

מצפים בסירופ מייפל ומגישים, זה טעים חם באותה המידה שזה טעים קר.

מאפינס פקאן ושוקולד

מודעות פרסומת

מתויג:, , ,

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: