סמיפרדו שוקולד – גלידה בייתית ללא מכונה – SEMIFREDDO

סמיפרדו שוקולד

בשנה שעברה פירסמתי כאן באתר מתכון של סמיפרדו וניל עם פיצפוצי שוקולד, גלידה בייתית ללא מכונה בעשר דקות עבודה.

הבטחתי גם.. שאפרסם למחרת היום סמיפרדו שוקולד, הבטחתי ולא כל כך קיימתי, אז עכשיו אני מפרסמת את המתכון, באיחור קל אומנם אבל ביננו מה זה שנה בין חברים.

אז הנה המתכון לאחת מהגלידות הנפלאות ביותר שניתן להכין לבד בלי הרבה מאמץ ולהוסיף כל מה שבא לכם.

סמיפרדו שוקולד וסמיפרדו וניל ופיצפוצי שוקולד

סמיפרדו שוקולד

החומרים:

4  ביצים מופרדות

½ כוס סוכר

500 מ"ל שמנת מתוקה (2 מיכלים קטנים)

½ כפית תמצית וניל

¼ כפית מלח

200 גרם שוקולד מריר/חלב איכותי

אופן ההכנה:

ממיסים 200 גרם שוקולד חלב/מריר עם חצי מיכל קטן של שמנת מתוקה (בערך 130 מ"ל) עד שכל השוקולד נמס ונוצרת תערובת חלקה ואחידה. מניחים בצד להצטנן.

מקציפים את החלמונים עם רבע כוס סוכר ותמצית וניל כ – 3 דקות עד שנוצרת תערובת אוורירית ובהירה ומעבירים לקערה גדולה.

באותה קערת מיקסר (אין צורך לנקות) מקציפים שמנת מתוקה לקצפת ומוסיפים בהדרגה בזליגה עדינה את השוקולד המומס עד שנוצר מוס שוקולד, מעבירים את התערובת לקערה עם תערובת החלמונים אבל לא מערבבים.

מנקים היטב את קערת המיקסר והמערבל (חשוב מאוד שלא ישארו מים) ומקציפים את החלבונים עד שנוצר קצף לבן מוסיפים באיטיות את  הסוכר  והמלח ומקציפים לתערובת חזקה ויציבה.

מעבירים את תערובת החלבונים לקערה עם החלמונים והקצפת ומערבבים היטב את הכל בתנועות עטיפה בזהירות לא לפגוע באווריריות של הקצפת והחלבונים.

מעבירים למיכל אטום, או לתבנית מכוסה בניילון נצמד ומקפיאים  למינימום 4 שעות או ללילה שלם.

תהנו קוראים יקרים שלי.

סמיפרדו שוקולד ווניל סמיפרדו שוקולד סמיפרדו וניל עם שבבי שוקולד

 

 

מתויג:, , , , , ,

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: