פאי אישי מעלי פילו במלית עוף ובצל

פאי מעלי פילו במילוי עוף ובצל

כבר כמה זמן שאני מרגישה שנמאס למשפחה שלי מהמתכונים הרגילים, כמו  בכל דבר, גם באוכל בא להם משהו שונה, החלטתי להכין עוף מבושל עם בצל ולקרמל אותו קצת בתנור, האמת המתכון יצא כל כך טעים שהחלטתי לשדרג אותו ולהפוך אותו למנות אישיות, ברור שהדרך היחידה להפוך אותו למנות אישיות היא להשתמש בבצק. האמת, הכל הולך,  בצק פריך, בצק עלים, בצק פילו. העדפתי פילו.
זה מה שיצא… תודו שזה נראה אליפות!! ויאמיייי, טעים בטירוף..

פאי עוף מעלי פילו

פאי עלי פילו במילוי עוף ובצל
החומרים:

שמן לטיגון

1 חב' עלי פילו

מחמאה למריחה

4 כרעיים עוף עם העצמות

3 בצלים גדולים

2 כוסות ציר עוף

½ כפית כורכום

½ כפית  כמון

מלח ופלפל לפי הטעם (קחו בחשבון שהציר עוף מלוח)

ביצה טרופה

קצח, שומשום לציפוי

אופן ההכנה:

בסיר מתאים מחממים שמן, מניחים את הכרעיים ומטגנים כ – 5 דקות, דואגים להפוך את העוף היטב כדי שיטוגן משני הצדדים.

מוסיפים בצל קצוץ גס, כורכום, כמון, מלח ופלפל מוסיפים את הציר עוף ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה, שעה וחצי עד שהעוף מתרכך לחלוטין, והרוטב מצטמצם. במידה והעוף עדיין לא התבשל ניתן להוסיף עוד נוזלים ולבשל עוד מעט.

מעבירים את העוף לקערה ומנקים את העור (אם יש),  ואת כל העצמות.

מערבבים עם הרוטב שנשאר ומניחים בצד להצטנן.

ממיסים את המחמאה בקערה קטנה.

פותחים את עלי הפילו ומורחים עלה אחד במחמאה, מניחים מעל עלה נוסף ומורחים גם אותו במחמאה, בעזרת כף מניחים במרכז העלים כמות נכבדה מתערובת העוף מכווצים עלה אחד מסביב לתערובת, מכווצים עלה נוסף ואוטמים בעזרתו את הפאי.

מניחים בתבנית וממשיכים בהכנה על שכל העלים והתערובת מוכנים.

מורחים ביצה טרופה, מפזרים שומשום וקצח ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים בחלל התחתון של התנור עד שהבצק מקבל גוון צהוב עמוק.

מוציאים ומגישים חם.

אפשר להכין רוטב פטריות ולשפוך מעל בעת ההגשה.

ככה זה נראה לפני האפייה..

פאי מבצק פילו במילוי עוף ובצל פאי מבצק פילו במילוי עוף ובצל פאי מבצק פילו במילוי עוף ובצל פאי מבצק פילו במילוי עוף ובצל

ככה זה נראה אחרי האפייה…

פאי מבצק פילו במילוי עוף ובצל IMG_4437 פאי מעלי פילו במילוי עוף ובצל פאי עוף מעלי פילו פאי מעלי פילו במילוי עוף ובצל

וככה זה נראה אחרי שפורסים אותו..

IMG_4456
IMG_4458

מודעות פרסומת

מתויג:, , , ,

2 מחשבות על “פאי אישי מעלי פילו במלית עוף ובצל

  1. zehavit444 4 במאי 2015 בשעה 11:37 am Reply

    וואו ניראה אליפות

    אהבתי

    • romi's cookies 6 במאי 2015 בשעה 9:23 am Reply

      תודה רבה. הופתעתי כמה טעים זה יצא. אין ספק שזה נראה טוב.

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: