אוסף מתכוני שוקולד – בראוניז עסיסיות של שוקולד ועוגיות אוראו

בראוניז שוקולד ועוגיות אוראו

את האהבה הגדולה שלי לשוקולד כולם מכירים, כשאני חושבת על משהו טעים, מהנה, שנמס בפה וגורם לרעידות של עונג בכל הגוף אני חושבת על שוקולד, כנראה זאת הסיבה שחלק גדול מהמתכונים שלי הם  בעצם עם התענוג המדהים הזה שנקרא שוקולד.

את ההיסטוריה של השוקולד אני משאירה לויקיפדיה… את ההיסטוריה שלי עם שוקולד אני יכולה לחלוק אתכם.

המזל שלי שבתור ילדה הייתה לי אחות שחלקה איתי את האהבה הזאת לשוקולד, ועוד יותר אבא ימאי שבשנות השבעים כשעוד לא הכירו בארץ  כלום חוץ משוקולד השחר, ושוקולד הפרה המפורסם, היה מפנק אותנו בערימות של קיט-קט, מון שרי, טובלרון,  נוטלה, ועוד מיני ממרחים וחטיפי שוקולד שונים.

אני זוכרת שאמא שלי הייתה מכינה עוגיות פיצפוצי האורז ושוקולד וכל השכונה הייתה מגיעה להתפנק עליהם, וכל מיני עוגיות מרוקאיות עם ציפוי שוקולד שהיו משאירות במימונה את כל האורחים בהלם.

כשאחותי ואני היינו קטנות, גרנו מעל מכולת וכמעט כל יום היינו דואגות שאמא שלי תשאיר לנו עודף כדי שנוכל לקנות חפיסת שוקולד חלב של עלית זאת של הפרה, וביחד עם  במבה גדולה, ועוד כמה שוקולדים מרובעים קטנים (אלה של הקרח) מחלקות הכל ביננו,  וזוללות עד הפירור האחרון… עד כדי כך אהבנו שוקולד, וביננו, זה לא עבר לי עד היום, לא יכול להיות מצב שאני אגיע לסופר ולא אקנה לפחות חפיסה אחת אם לא 3 או 4 של שוקולד, ובמגוון טעמים.

מה שמביא אותי לפוסט הנוכחי…. בראוניז עסיסיות מלאות שוקולד ועוגיות אוראו…

בראוניז שוקולד ועוגיות אוראו

בראוניז שוקולד ועוגיות אוראו

החומרים:

165 גרם חמאה

200 גרם שוקולד חלב קצוץ דק

3 ביצים

2 חלמונים

2 כפות תמצית וניל איכותית

¾ כוס סוכר חום

2 כפות קמח

1 כף אבקת קקאו

קורט מלח

150 גרם עוגיות סנדביץ אוראו חתוכות לרבעים

אופן ההכנה:

לחמם תנור לחום של 180°.

להמיס את החמאה בסיר קטן,  לכבות את האש  ולהוסיף לתוכה את השוקולד הקצוץ עד שיימס לחלוטין ותתקבל תערובת חלקה, הניחו להצטנן.

בקערת מיקסר לטרוף את הביצים, החלמונים ותמצית הוניל עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית.

לכבות את המיקסר להוסיף חצי מכמות הסוכר ולהפעיל את המיקסר מחדש, לחזור על הפעולה עם יתרת הסוכר, להמשיך להקציץ עד שנוצרת תערובת אוורירית.

לכבות את המיקסר ולהוסיף את השוקולד המומס, עדיף להוסיף את השוקולד צמוד לדופן הקערה כדי לא לפגוע באויר שנוצר בתערובת לערבב עם מרית.

להוסיף את הקמח, אבקת קקאו, מלח ושליש מכמות הביסקויטים ולערבב היטב.

לשמן תבנית, להוסיף נייר אפייה ולהרפד את נייר האפייה, לשפוך את התערובת לתוך התבנית ולשטח באופן אחיד, את יתרת הביסקוויטים לפזר באופן שווה על התערובת ולהכניס לתנור.

לאפות במשך 25-30 דקות עד שהבראוניז מתייצבים, החלק הפנימי צריך לקבל מגע צמיגי.

להוציא מהתנור, לקרר, לחתוך לקוביות ולהגיש.

בראוניז עם שוקולד ואוראו

IMG_3826.JPG

IMG_3825.JPG

מודעות פרסומת

מתויג:, , ,

2 מחשבות על “אוסף מתכוני שוקולד – בראוניז עסיסיות של שוקולד ועוגיות אוראו

  1. גיליה טודורוס 22 בינואר 2015 בשעה 12:50 pm Reply

    מסוג העוגות שנטרפות בין רגע, מקסים 🙂

    אהבתי

    • romi's cookies 25 בינואר 2015 בשעה 7:49 am Reply

      לגמרי, כבר פעם שנייה שאני מכינה והן באמת נטרפות ברגע, רגעים טעימים של אושר :), תודה יקירתי אהבתי את הפוסט שלך על התפוזים, פשוט מקסים.

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: