מתכון בסיסי לפיתות מצופות בבצל מטוגן – Basic recip for pita with caramelized onion

 פיתות בציפוי בצל מטוגן
השבוע נכנסתי לביתה של שכנתי היקרה דליה פרץ, אשה אלופה ותותחית בכל מה שקשור לבישול אפייה, לא לדבר על כך שהיא בלבוסטה לא קטנה וחולת נקיון גדולה.
כשאני אומרת נכנסתי, זה לא סתם, הבתים שלנו מקבילים, איפה שהחצר שלי נגמרת החצר שלה מתחילה. שכנות של 20 שנה עם ילדים באותם הגילאים שגדלו ביחד במלוא מובן המילה.
אבל זה כבר סיפור אחר, העניין היה הריח שקיבל אותי ברגע שנכנסתי, ריח של אפייה, של פיתות טריות שיוצאות מהתנור, של פיתות עם בצל מטוגן. באמצע הדלפק עמד מגש מקסים עמוס בפיתות טעימות שנראו פשוט נפלא!!
כמובן שקנאית שכמוני, מיד לקחתי מתכון ומיהרתי הביתה להכין לילדים ל"ארוחת ערב".
 פיתות במילוי אורגנו, זעתר ושמן זית
אז הנה המתכון ו… שששששששששששש לא לגלות לאף אחד שנתתי לכם אותו.
 
בצק בסיסי לפיתות
 
החומרים:
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים יבשים
½ כוס סוכר
1 כף מלח
½ כוס שמן
3 כוסות מים פושרים  
 
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים במיקסר עד שנוצרת עיסה אחידה, מכסים ומשהים ל – 20 דקות.
מסירים את הכיסוי ושוב מערבבים את הבצק במיקסר כדי להוציא את הבועות.
משאירים להתפחה נוספת של שעה, לשים, ומכינים פיתות.
לוקחים כדור בצק ומרדדים על משטח מקומח לגודל הרצוי.
מניחים בתבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל – 170-180 מעלות עד שהפיתות מזהיבות.
 
מילוי בצל:
החומרים:
3 בצלים גדולים
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
1 כף פפריקה מתוקה
½ כף מלח
מעט פלפל שחור / לבן
אופן ההכנה:
קולפים וקוצצים קטן 2-3 בצלים גדולים
מטגנים את הבצל במחבת עם שמן (אפשר להוסיף מעט יותר שמן מהרגיל).
לאחר שהבצל מקבל גוון זהבהב בהיר מוסיפים את שאר התבלינים ומטגנים עוד כ – 2 דקות.
מסירים מהאש ומניחים להצטנן.
 
מילוי אורגנו, זעתר ושמן זית
החומרים:
4 כפות אורגנו יבש
2 כפות זעתר יבש
חצי כוס שמן זית
½ כף מלח
מעט שומשום (לא חייב)
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל החומרים עד שנוצרת תערובת אחידה.
 
אופן הכנת הפיתות עם הציפוי
עכשיו … מכינים את הפיתות כמו שרשום למעלה, מניחים את הבצק בתבנית מכוסה בנייר אפייה ולאחר שמניחים את הבצק בתבנית מורחים את המילוי הרצוי למעלה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל – 170-180 מעלות ואופים עד שהבצק מזהיב מהצדדים.
מניחים על רשת לכמה דקות ומגישים חם.
 לחמה בהג'ין פיתות במילוי בצל מטוגן פיתות במילוי אורגנו, זעתר ושמן זית
 
 
מודעות פרסומת

מתויג:, , , ,

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: