בצק עלים ממולא בחזה עוף ובצל Puff pastry filled with chicken breast and carmelized onion

בצק עלים ממולא בחזה עוף ובצל מקורמל
אמא שלי שתהיה בריאה יודעת להכין דברים מדהימים, השבוע היא ביקשה ממני לבוא לקחת ממנה מילוי ובצק עלים ולהכין את החטיף המדהים הזה כתוספת לשולחן בארוחת שישי.
המילוי, חזה עוף מטוגן, טחון דק בתוספת בצל מקורמל ומלא פטרוזיליה.. ליגה לאומית.
לקחתי, הכנתי ריבועים מילאתי,  וחשבתי שיצא נחמד מאוד.
והיא עוד כעסה עליי למה לא הכנתי את זה בתור צמות, אבל שטויות יצא טעים בכל מקרה.
ידי זהב יש לאמא שלי המקסימה. שתהיה בריאה עד 120, אמן.
 
תהנו חברים.
 בצק עלים ממולא בחזה עוף ובצל מקורמל
 
בצק עלים ממולא בחזה עוף בצל ופטרוזיליה
 
החומרים:
1 חבילת בצק עלים
2 בצלים גדולים
חצי ק"ג חזה עוף חתוך לחתיכות
מלח
פלפל לבן
כורכום
פטרוזיליה קצוצה
 
אופן ההכנה:
במחבת בינונית מטגנים את רצועות חזה העוף עד שהן מזהיבות מעט.
קולפים את הבצל, חותכים לרצועות ומטגנים בשמן עד שמשחים.
את חזה העוף המטוגן טוחנים במעבד מזון לחתיכות קטנות.
מערבבים את הבצל עם העוף, מתבלים בפלפל מלח וכורכום, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומניחים במסננת עד שכל הנוזלים מתנקזים.
מרדדים את בצק העלים על משטח מקומח לעלה דק, חותכים אותו לריבועים, במרכז כל ריבוע מניחים כף מהמלית ומהדקים כל 2 צדדים ביחד. (ראו תמונה).
מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מורחים ביצה, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות עד שהבצק משחים.
מצננים מעט ומגישים. אפשר להגיש חם.
אפשר להקפיא אחרי ההכנה ולהוציא כשמגיעים אורחים….
 20140817-114910.jpg 20140817-114922.jpg 20140817-115017.jpg בצק עלים ממולא בחזה עוף ובצל מקורמל
 
מודעות פרסומת

מתויג:, , , ,

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: