חלות לשבת

חלות לשבת
אז הילד הגיע הביתה. אחרי חודשיים, חודש בחברון וחודש בלחימה בעזה סוף סוף הוא הגיע הביתה.
ילד של אמא, כל כך התגעגענו אליו, נסיך מקסים שלנו.
חזר רציני משהו, לא לגמרי אבל קצת, הרגיש לי כאילו הוא התבגר בן לילה.
העיקר הילד הגיע הביתה. מיותר לציין שמהרגע שהוא הגיע עד הרגע שהוא הלך רק פינקנו אותו במאכלים ומטעמים.
וכמובן איך אפשר בלי חלות בית לשבת.
וכן, אני יודעת שכששומעים חלות עם שמרים מיד נרתעים.
העניין הוא שהייתי בהפרשת חלה בבית של אחותי והרבנית שם הכינה חלות מדהימות בקלי קלות, שהחלטתי שחייבת לשתף את המתכון וכמובן את דרך ההכנה.
מאז אני מכינה את החלות כמעט כל שישי, והפעם הבת שלי הגדולה לקחה על עצמה את המצווה והכינה את החלות האלה לשבת.
מבטיחה לכם שלא תרגישו כל כך מאויימים משמרים אחרי שתכינו את החלות האלה.
חלות לשבת
חלות לשבת
החומרים:
2 ק"ג קמח
½ כוס סוכר
½ כוס שמן
100 גרם מרגרינה מזולה (אריזה ירוקה ללא מלח)
4 כפות שמרים יבשים (בערך 40 גרם)
6-7 כוסות מים
2 כפות מלח
לרידוד:
חצי כוס שמן.
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום, קצח.
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים מלבד המים והמלח בקערה, מוסיפים בהדרגתיות את המים כוס אחרי כוס וכשהבצק הופך לרך מפסיקים.
לשים היטב, מפזרים מעל את 2 כפות המלח, מכסים את הקערה במגבת לחה ומתפיחים.
שימו לב עניין ההתפחה הוא מהיר.
תוך חצי שעה הבצק מכפיל את הכמות שלו.
לשים טוב את הבצק כדי שכל המלח יתערבב.
ממלאים קערה בשמן, טובלים את הידיים, משמנים משטח עבודה ומרדדים את הבצק, מגלגלים לגלילים, מצליבים שלושה גלילים לצמה ומניחים על נייר אפיה בתבנית אפייה.
אם רוצים אפשר לגלגל לגלגל ארוך ולקשור אותו בשביל ליצור צורה של לחמניית בייגלה.
מניחים מצד להתפחה נוספת (בערך 20 דקות), מורחים ביצה, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש על 180° למשך חצי שעה בערך, אם החלות עדיין לא עשויות למטה אפשר להוריד את התבנית לשליש התחתון של התנור.
להעביר לרשת צינון ולקרר לפני האכילה.
פשוט וקל מבטיחה.
20140810-150829.jpg חלות לשבת חלות לשבת
מודעות פרסומת

מתויג:, , ,

2 מחשבות על “חלות לשבת

  1. פנינה 14 באוגוסט 2014 בשעה 10:18 am Reply

    היי רומי תודה על המתכון. בדיוק בא לי לאפות לחם. יש לי שאלה. את מזכירה
    "מניחים מצד להתפחה נוספת (בערך 20 דקות)," אבל לא מוזכר לגבי ההתפחה הראשונה.
    האם תוכלי לתקן?
    תודה רבה

    פנינה

    אהבתי

    • romi's cookies 14 באוגוסט 2014 בשעה 10:25 am Reply

      היי פנינה החלות יוצאות נהדרות בהחלט ממליצה, ההתפחה הראשונה היא אחרי הלישה הראשונית, מפזרים מלח על הבצק, מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה, לאחר מכן יוצרים צמות ומניחים להתפחה נוספת. מקווה שלא הטעיתי אותך יותר מידי. אשמח אם תשתפי איך יצא ובתמונה.

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: