קרנץ שמרים שוקולד חלבה ושוקולד צ'יפס

קרנץ שוקולד ושוקלד צ'יפס
נכון, אחרי שתקראו את הפוסט הזה בטח תגידו שאין על בצק שמרים ביתי, ולמה אני אומרת את זה כי כל מי ששמע שאני הולכת להכין את עוגת הקרנץ הזאת מבצק שמרים קרוי של מעדנות הגיב ככה!!
אז זה נכון בחלקו, באמת בצק שמרים בייתי הוא בצק אלוף, וגם אני הגבתי וחשבתי ככה עד שהתנסיתי בבצק שמרים של מעדנות, וממש לא באה לעשות כאן פירסומת אבל אין מה לעשות, צריך להגיד את האמת, העוגות יוצאות פשוט תענוג. זה לא אומר שוויתרתי על בצק השמרים שלי שהוא אליפות לכל דבר אבל אני תמיד פנויה לנסות דברים חדשים ורוצה לספר לכם שמיום שישי בצק השמרים הקפוא הפך להיות דייר קבוע אצלי במקפיא.
 
אז חברים יקרים, אל תהיו נעולים על בצק בייתי תנסו את המתכון הזה ואחר כך תתנו חוות דעת.
יוצאים 2 קרנצים נהדרים, לגבי המילוי אפשר לשים מה שרוצים, אני השתמשתי בשוקולד השחר ושוקולד צ'יפס, יצא קרנץ קרצ'י וטעים ברמות.
 קרנץ שוקולד ושוקולד צ'יפס
 
קרנץ שוקולד השחר, חלבה ושוקולד צ'יפס
 
החומרים:
חבילת בצק שמרים מעדנות
קופסת שוקולד השחר קטנה
חבילת שוקולד צ'יפס של אופנהיימר (אפשר לשלב גם שוקולד לבן וגם שוקולד חלב)
 150 גרם חלבה מפוררת
ביצה טרופה
לזיגוג:
½ כוס סוכר
½ כוס מים
 
אופן ההכנה:
מפשירים את הבצק לפי ההוראות שעל האריזה.
רפדו תבנית של תנור בנייר אפייה
כל אריזה מספיקה לשתי רולדות אז כשפותחים את הבצק יש לדאוג לחלק אותו באופן שווה שיספיק ל – 2 רולדות. (לשטח את כל הבצק ולחתוך אותו באמצע).
על משטח מקומח מרדדים חלק אחד לעלה בעובי של 2-3 מ"מ.
מורחים שוקולד השחר באופן אחיד על כל העלה, מפזרים מעל את החלבה והשוקולד צ'יפס ומגלגלים לרולדה.
אחרי שגילגלתם לרולדה תמעכו את הרולדה עד שייווצר מלבן ארוך של בצק, קפלו את המלבן לאורכו על 2.
שוב תמעכו מעט ותחזו את המלבן לכל האורך בעזרת סכין.
נוצרו 2 פסים מלאים בשוקולד ושוקולד צ'יפס, הצליבו את הפסים כמו צמה והניחו על התבנית המרופדת בנייר אפייה.
הכינו בצורה זאת רולדה נוספת.
יש להשאיר את הרולדות לתפיחה במשך כשעה עד שהרולדות מכפילות את עצמן
מורחים את הרולדות בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של  160º למשך 30-35 דקות בלבד.
קרנץ שוקולד                                     קרנץ שוקולד
 
קרנץ שוקולד
 
מכינים את הזיגוג:
בסיר קטן מבשלים מים עם סוכר עד שכל הסוכר נמס.
אחרי שהעוגות יוצאות מהתנור מצפים אותם בזיגוג בעזרת מברשת.
אם הרולדות מתרחבות ונשפכות קצת על התבנית, לא להתרגש זה בסדר.
 
קרנץ שוקולד
 
 קרנץ שוקולד
 
מודעות פרסומת

מתויג:, , , ,

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: