לחם קופים – Monkey Bread

לחם קופים
לחם קופים, מסתבר שזה מאכל מאוד פופולרי בארה"ב, כמה כדורי בצק שמרים טבולים בתוך תערובת מתוקה מסודרים אחד על השני ואפויים בתנור יוצרים נגיסה מדהימה וטעימה של עוגת שמרים.
האמת כשקיבלתי את המתכון גם בדקתי בוויקיפדיה כדי לדעת שאני לא טועה ובאמת יש כזה דבר.
ולא סתם דבר, נשנוש טעים ביותר..
טוב, לא צריך לדבר יותר מידי יאללה להכנה..
 לחם קופים
רק בשביל הסדר הטוב, אני הכנתי בתבנית אינגליש קייק במקום בתבנית גוגלהוף.
מכינים את זה בתבנית גוגלהוף, וגם.. לא הספקתי לצלם את העוגה חתוכה אז אתכם הסליחה ותמונות חדשות יפורסמו בקרוב.
 
לחם קופים
 
החומרים לבצק שמרים
 
תבנית גוגלהוף
1 חבילת שמרים טריים
¼ כוס מים חמים
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
¼ כוס סוכר
2 חלמונים
1 כפית חומץ לבן
½ כפית תמצית וניל
1 גביע של שמנת חמוצה
3 כוסות קמח
1 כפית מלח
 
לציפוי
 
100 גרם חמאה מומסת
¾ כוס סוכר דמררה
2 כפיות קינמון
 
לזיגוג
1 כוס אבקת סוכר
2 כפות חלב
 
אופן ההכנה:
בצק:
בקערה קטנה מערבבים את השמרים עם המים החמים ומניחים בצד
לערבב בקערה נוספת את הקמח עם המלח.
בקערת המיקסר מערבבים את החמאה עם הסוכר, להוסיף את החלמונים אחד אחרי השני ולהמשיך לערבב אחרי כל חלמון, מידי פעם לעצור את הפעולה ובעזרת מרית לגרד את צידי הקערה כדי שכל החומרים יתערבבו.
להוסיף חומץ ותמצית וניל ולערבב לאט לאט להוסיף את השמנת החמוצה ולראות שהיא מתערבבת בתערובת, להוסיף את השמרים עם המים.
להוסיף את הקמח לאט לאט ולערבב עד שנוצר בצק ומתגבש לכדור.
להעביר את הבצק למשטח מקומח וללוש עד שהבצק חלק.
להניח את הבצק בקערה מקומחת ולכסות עם ניילון נצמד,  עד שהוא מכפיל את עצמו. בערך 2-3 שעות.
 
להכנת הלחם:
לשמן תבנית גוגלהוף באדיבות.
להכין 2 קערות בינוניות: אחת עם החמאה המומסת ובשניה לערבב את הסוכר החום עם הקינמון לתערובת אחידה.
לפזר 2 כפיות מתערובת הסוכר בתוך התבנית.
לחתוך את הבצק לכדורים בגודל של כדור פלפל,  לטבול כל כדור בחמאה ולאחר מכן בתערובת הסוכר ולהניח בתוך התבנית המשומנת, לחזור על הפעולה עם כל הכדורים אחד על השני עד למילוי התבנית.
לכסות בניילון נצמד ולהשאיר בצד להתפחה נוספת למשך שעה.
לחמם תנור לחום של 180° ולאפות את העוגה במשך 30-35 דקות.
להסיר מהתנור ולתת להתקרר לפחות 15 דקות.
 
לזיגוג:
לערבב את אבקת הסוכר עם החלב עד שנוצרת תערובת חלקה, למרוח בעזרת מברשת את התערובת על העוגה עד שכל העוגה מצופה.
מודעות פרסומת

מתויג:, , ,

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: