ביצים סקוטיות – ביצה רכה עטופה בבשר או בשר ממולא בביצה רכה

ביצה סקוטית
ביצים סקוטיות זה מעדן, פשוטו כמשמעותו, כדור בשר שממולא בביצה רכה נוזלית ונוטפת טעמים, מדהים.
ראיתי בתוכנית והחלטתי להכין לארוחת שישי למרות שבמקור זה מעדן לפיקניקים.
יצא כל כך טעים שליקקו את האצבעות.
אז יאללה אנשים תהנו.
 
ביצים סקוטיות
ביצה סקוטית
 
החומרים:
10 ביצים
200 גרם בשר בקר טחון
200 גרם בשר עוף טחון
בשר מ – 5 נקניקיות מרגז
בצל בינוני קצוץ דק
פלפל חריף קצוץ דק (לא חובה)
½ כף פפריקה מתוקה
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
מלח ופלפל לתיבול
 
לטיגון:
2 ביצים טרופות
קמח
פירורי לחם
 
אופן ההכנה:
מבשלים את הביצים  עם הקליפה במשך 4.5 דקות ומעבירים מהר למים קרים כדי שהביצים יפסיקו להתבשל.
שוברים את הקליפה של הביצה וממשיכים להשרות במים כדי לעזור לביצה להתקלף מבלי להיסדק.
בקערה מערבבים את הבשר עם הבשר עם הבצל פטרוזיליה ותבלינים עד לקבלת תערובת אחידה.
לוקחים כדור בשר בגודל כדור גולף, משטחים אותו, מכניסים לתוכו את הביצה ועוטפים את הביצה בבשר עד שנוצר כדור, בדרך זו עוטפים את כל הביצים.
מחממים מחבת עם שמן בגובה של 2-3 ס"מ.
מסדרים 3 קערות: אחת עם קמח, אחת עם ביצים טרופות ואחת עם פירורי לחם.
טובלים כל כדור בקמח, אחר כך בביצה ולבסוף בפירורי לחם, אפשר למעוך מעט ובעדינות את פירורי הלחם לתוך הכדור אבל שימו לב לא לפגוע בצורה של כדור הבשר.
להניח את כדורי הבשר בעדינות בתוך השמן ולטגן כ – 4 דקות מכל כיוון עד שהכדור משחים מעט והופך להיות קריספי.
להעביר לצלחת מכוסה בנייר סופג כדי שכל השמן ייספג בנייר.
להגיש חם.
אפשר לארוז בקופסאות ולקחת לפיקניק.
 ביצה חצי רכה כדורי בשר בגודל כדור גולף ביצים סקוטיות
 
מודעות פרסומת

מתויג:, , , ,

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: