גולאש הונגרי

גולאש הונגרי
אז כן, חברים, אמרתי לכם לחכות.. זה עוד לא נגמר.
באמת, אחרי שחוזרים מהונגריה ומביאים פפריקה הונגרית, לא נכין גולאש? בטח שכן.
בייחוד שמצאנו שם סינר שהיה רשום עליו בעברית איך להכין את הגולאש…
אבל גם קיבלנו טיפים מכמה אנשים שמבינים עניין.
אז יאללה לעבודה.
 
גולאש הונגרי
 
החומרים:
500 גרם בשר בקר לגולאש חתוך לקוביות
1 בצל גדול קצוץ דק
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 כפות פפריקה
2 כפות פפריקה מעושנת
מלח
פלפל
שמן לטיגון
4 ליטר מים
 
להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
פלפל צ'ילי מיובש טחון גס
סחוג
לחם לבן חתוך לפרוסות
 
אופן ההכנה:
בסיר עמוק מטגנים את הבצל עד להזהבה, טובלים את קוביות הבשר  במעט מלח ומוסיפים לבצל,  מוסיפים את הפפריקה ומעט מים ומאדים כ – 10 דקות עד שהבשר משחים.
מוסיפים את יתרת המים את תפוחי האדמה והגזרים מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על אש בינונית במשך שעה וחצי או עד שהירקות מתרככים. (בודקים מידי פעם תיבול ומוסיפים פפריקה, מלח ופלפל אם צריך).
לפני ההגשה מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
במגש נפרד אפשר להגיש סחוג, פלפל צ'ילי מיובש טחון גס, ופלפלים מיובשים מתוקים או חריפים לפי הטעם. (ככה הגישו לנו את זה בהונגריה, ראו תמונה מצורפת) אצלי אכלו את זה עם סחוג, וכמובן איך אפשר בלי לחם לבן.
גולאש הונגרי
היה נחמד לראות איך סיר של 5 ליטר נגמר ברבע שעה…
 
גולאש הונגרי
 
גולאש הונגרי
 
גולאש הונגרי
תהנו חברים.
 
 
 
 
 
 
 
 

מתויג:, , , , , ,

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: