לחם סודה

אוטוטו מגיעים כולם משפחה וחברים ההכנות כבר הסתיימו ועכשיו נשאר רק לשדר תמונות בשידור ישיר
הנה לחמים שהכנתי, לחם עם עשבי תיבול ולחם סודה
20140603-193936.jpg20140603-193945.jpg
טוב… אז נכון שלא יכולתי להתאפק וישר פירסמתי את התמונה של הלחמים אבל עכשיו הגיע זמן המתכונים
לחם סודה – מתכון שלקוח מהאחד והיחיד גורדון רמזי Gordon Ramsay.
מקווה שתהנו. אני יודעת שאצלי במסיבה הוא היה להיט!!
 
לחם סודה
 
החומרים:
350 גרם כוסות קמח רגיל (2.8 כוסות קמח קצת פחות מ – 3 כוסות קמח)
150 גרם כוסות קמח מלא (1.6 כוסות קמח – קצת יותר מ – כוס וחצי קמח)
½1 כפות אבקת סודה לשתייה
1 כף מלח שולחן
1 כף סוכר
450 מ"ל רוויון (בערך כוס ו – ¾)
 
 
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 200°.
שמים את כל החומרים היבשים בקערה ומערבבים, יוצרים גומה באמצע הקערה ויוצקים לתוכה את הרוויון פחות 2 כפות, מערבבים בעזרת מזלג עד שכל החומרים היבשים מתמזגים, אם צריך מוסיפים את 2 כפות הרוויון הנותר.
מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ומעבירים את התערובת למשטח העבודה, לשים כ – 30 שניות עד שנוצר בצק אחיד.
מניחים על תבנית אפייה נייר אפייה ומפזרים מעט קמח. מעבירים את הבצק ויוצרים צורה של לחם עגול, מסמנים בראש הכיכרה סימן של איקס ומכניסים לתנור למשך 30-35 דקות, עד שהלחם מקבל גוון זהב עמוק.
אפשרות נוספת לבדוק שהלחם אכן מוכן היא לטפוח על תחתית הלחם ואם הוא נשמע חלול סימן שהוא מוכן.
להעביר לרשת ולקרר מעט לפני ההגשה.
 

מתויג:, , , , , ,

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: