איך להכין פסטה בייתית Homemade Pasta

זוכרים את זה?
מכונת פסטה
 
נכון, קניתי אותה ביום שבת, ואם לא הייתי מתעכבת בעבודה וסידורים ול"ג בעומר ביום ראשון כבר אז הייתי מכינה את הפסטה.
לא נורא, גם יום שני התאים להכנת הפסטה..
וזאת התוצאה:
 
פסטה עבה ברוטב שמנת ופטריות
 
פסטה ברוטב שמנת ופטריות
 
פסטה דקה ברוטב שום שמן זית ועשבי תיבול
 
פסטה ברוטב שום שמן זית ועשבי תיבול
 
נו, מה אתם אומרים? נחמד לא?
 
אז קבלו מתכון בסיסי לבצק פסטה, לא תאמינו כמה זה פשוט.
 
בצק פסטה
 
החומרים:
300 גרם קמח לפסטה
3 ביצים
קורט מלח
 
אופן ההכנה:
 
על משטח עבודה נקי מניחים את הקמח, יוצרים גומה באמצע (כמו הר געש) יוצקים את הביצים, מפזרים מעט מלח, ומערבבים עד לקבל בצק אחיד, אלסטי ויבש.
 20140525-140315.jpg 20140525-140339.jpg 20140525-142515.jpg 20140525-142650.jpg
מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה.
 
עכשיו לעבודה עם המכונה:
 
לוקחים חתיכה מהבצק מקמחים מעט (ממש מעט כדי לא לייבש אותו) מכוונים את המכונה לשלב הרחב ביותר ומעבירים את הבצק.
20140525-142712.jpg
 
מקפלים את הבצק על שניים מועכים מעט ושוב מעבירים את הבצק במכונה על השלב הרחב ביותר.
מבצעים את הפעולה שוב.
20140525-142728.jpg
עכשיו מכוונים את המכונה לשלב צר יותר ומעבירים את הבצק, ככה מעבירים את הבצק במכונה כשכל פעם מורידים עוד שלב עד לשלב האחרון. לאט לאט אפשר לראות איך הבצק נמתח והופך ארוך יותר ויותר.
20140525-142752.jpg
אחרי שמרדדים את הפסטה חותכים אותה לצורה הרצוייה, אפשר לחתוך אותה לרצועות בעובי של חצי ס"מ שנקראות ספגטי, אפשר לחתוך לרצועות בעובי של ס"מ וזה נקרא טליאטלה (או כמו שאנחנו מכירים פטוצי'ני).
אפשר לחתוך למלבנים קטעים, לכווץ באמצע ולהכין פפיונים.
לפני שמתחילים לחתוך את הפסטה, לוקחים מגש, מפזרים מעליו סולת ואחרי שחותכים את הפסטה מניחים אותה על המגש עם הסולת, הסולת מונעת מהפסטה להידבק.
הקפידו לא להצמיד את הפסטה אחת לשנייה, כשמכינים רצועות פסטה (לינגוויני או ספגטי) אפשר לתלות אותם ליישוב על חבלים, או על קולבים..
20140526-082912.jpg 20140525-142810.jpg 20140526-082939.jpg 20140526-083020.jpg
 אחרי שחותכים את הפסטה אפשר להשאיר אותה בחוץ להתיישב למשך יום או יומיים ואז לאחסן אותה בצנצנות.
את הפסטה הטרייה מבשלים בסיר של מים רותחים עם מעט שמן ומלח (תוסיפו מלח למים כדי שהפסטה תקבל טעם)  למשך 3-4 דקות.
וזהו, הפסטה מוכנה, עכשיו רק נשאר להוסיף לה רוטב.
ממש כמו לכל פסטה קנויה, הכינו את הרוטב האהוב עליכם ותוסיפו לפסטה.
 
מודעות פרסומת

מתויג:, , , ,

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: