ל"ג בעומר

 
כשאני חושבת ל"ג בעומר, עולה  לי בראש תמונת ילדות מהתקופה שגרנו ברחוב בן יהודה בחיפה.
רחוב שקט ונעים שכמעט ולא עוברות בו מכוניות, למרות שהוא בעצם נמצא ממש מעל הדר.
שבועות לפני שהגיע החג איך שנגמר הפסח כבר היינו מחפשים קרשים, היום אני רואה את כל הילדים מסתובבים עם עגלות של סופר ומעמיסים עליהם קרשים, בזמנו לא היו בכלל עגלות של סופר.. בקושי היו סופרים, היה סופר מרכזי אחד שבישביל להכנס אליו היו צריכים לקחת משכנתא..
היינו קובעים כל יום בארבע והולכים לחפש עצים (כן, כן, עצים) אפילו קרשים בקושי היו, וההורים היו עוזרים, כל עץ או קרש שנתקלו בו הצטרף לערימה.
ואז כשהיה מגיע ערב ל"ג בעומר, כל השכונה הייתה מתרכזת ברחבה ליד הבית של ההורים שלי, היינו יוצרים מעגל ענק מאבנים גדולות, מסדרים את הקרשים כמו פירמידה ומדליקים עם ניירות וגפרורים בטוח שלא כמו היום עם נוזל של מנגל ופחמים, ומדליק פחמים.
אפילו האוכל היה פשוט, זוכרים את הקופסאות שימורים של החומוס….? אותה קופסה חמודה שהיינו לוקחים איתנו לטיולים שנתיים, לקומזיצים ולפיקניקים. ויותר מזה, חומוס באבקה שהגיע בקופסאות קרטון שהוספנו לו מים וערבבנו עד שנוצרה עיסת חומוס.
אוספים ביחד כסף כל הילדים בשכונה (דיאנה, לימור, טלי, יפעת, ברוש ורוויטל התאומים, אלון, יהב ולירון, איזו נוסטלגיה בחיי) הולכים למכולת השכונתית של משה, קונים פיתות, קונים קופסאות שימורים של חומוס, קונים מלפפונים חמוצים ואבקת זיפ, את התפוחי אדמה היינו מביאים מהבית וזורקים ישר למדורה (בלי נייר כסף) תפוסים אחד בשני בחוט ברזל.
תכל'ס הכיבוד היה פיתות עם חומוס ומלפפון חמוץ. וקנקני זיפ…
כן, זאת הייתה התקופה היפה ההיא.
והיום הכל כל כך שונה,  מה זה פיתות וחומוס? היום פיתות והמבורגרים, לחמניות עם נקניקיות, מלא חטיפים,  בקבוקי שתייה ועוד מכל הבא ליד.
 
והכי טעים… תפוחי אדמה במדורה.
היום כבר יש המון וריאציות לתפוחי אדמה, הכי טעים זה לבשל אותם 20 דקות במים כדי שיתרככו קצת, לחתוך אותם באמצע, להוסיף תוספת טעימה, לסגור את התפוח אדמה בנייר כסף ולהכניס למדורה.
כשמוציאים את התפוח אדמה, פותחים את נייר הכסף הכל נמס לתוך התפוח אדמה והטעם… גן עדן.
או לחילופין אחרי שמוציאים אותו מהמדורה לחצות אותו לשניים ולהוסיף לו תוספות טעימות.
אל תכעסו, לא הספקתי לצלם.. גם לא הצלחתי לקלוע בול מה מהם עם מילוי ומה בלי.. (היו עשרות תפוחי אדמה של כל הילדים מהכיתה).
הנה כמה הצעות לתפוח אדמה:
 
תפוחי אדמה בתוספת גבינת עזים ורוטב פסטו
חוצים את תפוח האדמה המבושל לשניים, מורחים רוטב פסטו, מפזרים מעל גבינת עזים, עוטפים בנייר כסף ומכניסים למדורה… מוציאים אחרי שהמדורה מסתיימת, פותחים את נייר הכסף ונהנים.
 
תפוח אדמה בתוספת סלסה עגבניות ועשבי תיבול
אחרי שמוציאים את התפוח אדמה מהמדורה, אפשר לחצות אותו לשניים ולהוסיף לו סלסה עגבניות ועשבי תיבול.
 
תפוח אדמה בתוספת חמאה מלוחה
מבשלים את תפוח האדמה, חוצים לשניים מפזרים כמה קוביות חמאה מלוחה עוטפים בנייר כסף ומכניסים למדורה,  מוציאים מהמדורה פותחים את נייר הכסף מוסיפים עוד קוביה של חמאה מלוחה שתימס על תפוח האדמה ואוכלים.
 
תפוח אדמה ברוטב שמנת ופטריות
מבשלים את תפוח האדמה, חוצים אותו לשניים מוסיפים תערובת מבושלת של שמנת לבישול ופטריות, עוטפים בנייר כסף, מכניסים למדורה למשך חצי שעה לפחות, מוציאים פותחים את נייר הכסף ואוכלים.
 
רוטב שמנת ופטריות
50 גרם חמאת תנובה
1 בצל קצוץ דק
350 גרם פטריות מסוגים שונים חתוכים לפרוסות (שמפיניון, פורטבלו, ירדן,שיטקי)
1 כפות קמח
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1 מכלים שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
50 גרם גבינת טל העמק מגוררת
אופן ההכנה: 
ממיסים במחבת את החמאה מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שיזהיבו, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שלא ישארו נוזלים במחבת. מוסיפים את הקמח, מתבלים במלח ובפלפל מוסיפים את השמנת ומבשלים מספר דקות עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש.
 
רוטב פסטו
 
החומרים:
 
2 כוסות עלי בזיליקום
4 שיני שום
¼ כוס קשיו
½ כוס שמן זית
פלפל ומלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
 
בקערת מעבד מזון מערבבים את הבזיליקום, שום, אגוזי קשיו, פלפל ומלח עד שנוצרת עיסה.
להוסיף את השמן בזרם אחיד תוך עדי העבודה של מעבד המזון.
אפשר להוסיף חצי כוס פרמזן מגורר לאחר שהפסטו מוכן. (לא חייב).
אני אישית מכינה את הפסטו עם אגוזי קשיו , אפשר להוסיף צנוברים במקום.
 
סלסה עגבניות ועשבי תיבול:
החומרים:
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוץ דק
פלפל חריף קצוץ דק
פלפל שחור
מלח
עשבי תיבול (בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה, נענע) קצוצים דק.
1 כף שמן זית
1 כף מיץ מלימון טרי
 
אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים לקערה, מוסיפים שמן זית  ומיץ לימון ומערבבים היטב.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: