סלט חצילים במיונז וסלט חצילים בטחינה מדהימים וטעימים במיוחד

 חצלים קלויים בתנור
 
אז כן, עכשיו בעצם נפתחה רשמית עונת המנגלים, לא שזה משנה כל כך אצלנו, כל הזדמנות אנחנו מדליקים מנגל, אפילו בחורף, וזה לא משנה בכלל שיש לנו מנגל שעובד על גחלים ולא חשמלי, ברגע שלמישהו מתחשק "על האש" ישר נכנסים לפעולה והמנגל מתחיל לעבוד.
וחובה שיהיו כמה סלטים טעימים ליד.
 
אחד הסלטים שהולך נהדר עם פיתה שעוברת צריבה קטנה על המנגל אלו הסלטים האלה, חצילים במיונז וחצילים בטחינה.
חצילים בלאדי עסיסיים במיוחד, כמה ביצים קשות (זאת אחת הסיבות שתמיד גם יש לי ביצים קשות במקרר), מיונז, שום מיץ לימון ויש סלט ליגה, או קצת טחינה גולמית כמה שיני שום ומיץ לימון והנה סלט חצילים בטחינה אלוף.
 
בתור אם עובדת, לא תמיד יש לי זמן להכין דברים אז למדתי להכין מראש, בימי שישי אני מבשלת ביצים ותפוחי אדמה ומאחסנת במקרר במהלך השבוע אני משתמשת בזה לסלטים, לסנדוויצים, לפירה.
גם חצילים, מכניסה לתנור איזה 5-6 חצילים עד שהם נצלים טוב טוב, מקלפת את הקליפה מפזרת מעל מיץ לימון בצורה נדיבה שיישמרו, עוטפת בניילון נצמד ומכניסה למקפיא. כשאני רוצה להשתמש בחציל לסלט אני מוציאה אותו מהמקפיא מפשירה אותו מעל מסננת ומשתמשת, החציל לא משחיר בגלל שהוא בעצם עם מיץ לימון ששומר על הצבע הטבעי שלו. תנסו ותראו.
 סלט חצילים במיונז
 
ונחזור לסלט הראשון המדהים של חצילים במיונז
 
סלט חצילים במיונז:
 
החומרים:
2 חצילים גדולים ועסיסיים
5 ביצים קשות
3-4 כפות מיונז
מיץ סחוט מ – 1 לימון
מעט מלח
 
אופן ההכנה:
 
מורחים את החצילים בשלמותם עם הקליפה בשמן בצורה נדיבה ומכניסים לתנור לחום של 180 מעלות למשך כשעה מידי פעם פותחים את התנור ומסובבים את החצילים שייקלו היטב מכל כיוון עד שהחצילים נאפים טוב. זה בסדר בזמן המריחה שיהיה שמן גם על נייר האפייה כשמסובבים את החצילים בתנור טוב שיהיה שמן שיעטוף אותם כל הזמן.
מוציאים את החציל ונותנים להם להצטנן מעט.
בזמן שהחצילים בתנור מבשלים את הביצים: מרתיחים מים, מוסיפים את הביצים הטריות ומבשלים במשך 15 דקות, מכבים את האש מניחים לביצים להצטנן ומקלפים אותם.
חותכים את החצילים לאורכם על חצי, מרוקנים את תוכנם לתוך קערה, מפזרים מעל את מיץ הלימון הסחוט, חותכים את הביצים הקשות בעזרת חותכן ביצים לקוביות, מוסיפים את המיונז וקצת מלח ומערבבים היטב.
בודקים ומתקנים את התיבול ומעבירים לכלי איחסון אטום. מאחסנים במקרר.
 חצילים במיונז
 
חיתוך ביצה בעזרת חותכן ביצים
 
החומרים לסלט לפני עירבוב
 
חצילים במיונז
 
סלט חצילים במיונז תוצאה סופית
 
עכשיו.. אם בא לכם להתפנק על חצילים בטחינה למשל במקום במיונז…
 
חצילים בטחינה:
 
החומרים:
2-3 חצילים
3 כפות גדושות טחינה גולמית
4-5 שיני שום
מיץ מלימון טרי
מלח
מעט שמן זית
מעט מים
פטרוזיליה לקישוט
 
אופן ההכנה:
 
התהליך הוא אותו התהליך, קולים את החצילים בתנור, מוציאים ומקררים, מרוקנים את התוכן לקערה וסוחטים מעל מיץ מחצי מלימון טרי.
בקערה נפרדת מערבבים 3 כפות גדושות של טחינה גולמית עם מיץ מחצי לימון, מעט שמן זית, 4-5 שיני שום כתוש, מעט מים ומעט מלח עד לקבלת תערובת אחידה, אם חסר מים מוסיפים.
שופכים את הטחינה על החצילים ומערבבים היטב.
 
מאחסנים בכלי אטום במקרר.
 
תערובת טחינה גולמית
 
 חצילים בטחינה
 

מתויג:, , , , ,

מחשבה אחת על “סלט חצילים במיונז וסלט חצילים בטחינה מדהימים וטעימים במיוחד

  1. גלית 14 במאי 2014 בשעה 4:25 pm Reply

    אחותי את לגמרי אופטימית: "מאחסנים בכלי אטום….", ממש נשאר לאחסן בכלי אטום ולחלק לחברים…..אבל זה המחיר כשאת עושה דברים מדהימים הם לשניה נשארים ואז נגמרים…לא כמו אצלי למשל שעוגת שיש יכולה לשרוד 3 שבועות….ובעלי היקר אומר: "לא יצא לך כמו של לימור" אבל אני מפרגנת….

    אהבתי

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: