לימון כבוש

 לימון כבוש
כשיום שישי  מגיע, חלק מהכיף  שלי זה להגיע לשוק.
אצלנו בקריות לא חסרים שווקים, אחד מהם הוא שוק קריית ים, נראה כמו רחבה ענקית שהעמיסו עליה משטחים ופרסו עליהם את הסחורה. פשוט כיף, הכל טרי, הכל מריח כל כך טוב, תבלינים, חמוצים, פיצוחים, פירות, ירקות, עשבי תיבול (בקבוע קונה בזיליקום, פטרוזליה, כוסברה, בצל ירוק ושמיר, בכל אופן עד שגינת הירק ששתלתי תצמח).
באחד הדוכנים מצאתי לימונים עסיסיים, בשרניים, וחמוצים במיוחד במחיר פשוט מדהים וכשאני אומרת מחיר מדהים אני מדברת על 2 ש"ח לקילו.
קניתי איזה 4-5 קילו ואיך שהגעתי הביתה כבשתי אותם לפי מתכון של אימי האהובה והמדהימה שהכל יוצא לה פשוט טעים.
מתכון קל ומדהים, והכי חשוב אחרי כמה ימים כבר אפשר לאכול את הלימונים או להשתמש איתם בבישול ובסלטים. (אני מוסיפה לדגים מבושלים, לסלטים).
לא תאמינו כמה המתכון הזה קל, אבל יש לו סוד מקצועי קטן. הנה המתכון, תהנו.
 
 לימון כבוש
 
לימונים כבושים:
 
החומרים:
מלח
לימונים
שמן
 
אופן ההכנה:
 
פורסים את הלימונים לפרוסות בעובי של ס"מ,  מניחים פרוסת לימון בצנצנת ומפזרים מלח מעל, עוד פרוסת לימון ועוד מלח, (בערך רבע כפית מלח בין פרוסה לפרוסה) ככה עד שממלאים את הצנצנת.
עכשיו לטיפ: כשמסיימים למלא את הצנצנת בלימונים, דוחסים אותם טוב טוב פנימה ומוסיפים עוד כמה פרוסות (עד כמה שאפשר) הדחיסה מוציאה מהם מיץ.
למלא את הצנצנות עד למעלה בשמן, לסגור במכסה אטום ולהשאיר במקום יבש וקריר למשך כמה ימים.
אני משתמשת בלימון הכבוש לדגים המבושלים שאני מכינה בשישי ובמבחר סלטים חותכת פרוסה לקוביות קטנות ומוסיפה לסלט ירקות ועשבי תיבול להעשיר אותו.
 לימון כבוש
תהנו.
 
 
 

מתויג:

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: