מאפה פטריות ושמנת על מצע בצק עלים

פשטידת שמנת ופיטריות על מצע בצק עלים
 
מאפה פטריות ושמנת על מצע בצק עלים
 
זמן ההכנה כ – 30 דקות כולל האפיה של הבצק.
 
החומרים:
 
350 גרם בצק עלים משובח
למלית:
50 גרם חמאת תנובה
2 בצלים קצוצים דק
750 גרם פטריות מסוגים שונים חתוכים לפרוסות (שמפיניון, פורטבלו, ירדן,שיטקי)
2 כפות קמח
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1/2 1 מכלים שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
100 גרם גבינת טל העמק מגוררת
תבנית מלבנית 27 X 33 ס"מ
 
אופן ההכנה:
 
מחממים תנור לחום בינוני גבוה ( 200 מעלות).
מרדדים את הבצק על משטח מקומח, בעזרת מערוך מקומח, לעלה מלבני בגודל 35*30 ס"מ מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות. נותנים לבצק לגלוש מעבר לשולי התבנית מחוררים את הבצק במספר מקומות ושומרים במקרר.
ממיסים במחבת את החמאה מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שיזהיבו, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שלא ישארו נוזלים במחבת. מוסיפים את הקמח, מתבלים במלח ובפלפל מוסיפים את השמנת ומבשלים מספר דקות עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש.
אופים את הבצק עד שיזהיב, מוציאים מהתנור. אם הבצק תפח מדי דוחסים אותו מעט בתבנית, שוטחים מעליו את תערובת הפטריות, זורים מעל את הגבינה ואופים כ– 20 דקות. מוציאים מהתנור ממתינים 20 דקות, חותכים למנות ומגישים.

מתויג:, , , ,

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: