לחם פודינג וליקר שוקולד

 
לחם פודינג, לפי ויקיפדיה מדובר בלחם שהכינו באנגליה ובדרום אמריקה משאריות של לחם יבש שנשאר מכל השבוע, חלב, פירות יבשים וביצים, שילוב של המרכיבים האלה ביחד יצר מנה חמה וטעימה וחסך ביזבוז של לחם.
עם השנים המנה שודרגה והוספו לה מרכיבים חדשים, ליקרים למיניהם, פירות טריים, שוקולד צ'יפס ועוד.
 
אחד השילובים היותר מעניינים היה השילוב המדהים הזה שהגעתי אליו בטעות בגלל שלא היה לי שוקולד בנמצא ורציתי להוסיף טעם שוקולדי דומיננטי למתכון, האמת, זה הצליח.
 
הפעם החלטתי להכין את הלחם הזה בתבנית מאפינס כמנה אישית… תהנו.
 
 
 
 
לחם פודינג וליקר שוקולד
 
החומרים ל – 18 מנות.
50 גרם חמאה
חלה שלמה חתוכה לקוביות או שאריות של לחם שנשארו ממהלך השבוע.
¼ כוס פקאן קצוץ
3 כוסות חלב
2 כוסות שמנת מתוקה
5 ביצים
¼ כוס צימוקים
1 כוס סוכר חום כהה
3 כפות ליקר שוקולד
2 כפיות תמצית וניל
1 כפית קינמון
קורט מלח
 
אופן ההכנה:
 
לשמן תבנית מאפינס.
לחמם תנור ל – 180 מעלות.
 
לערבב את כל החומרים מלבד הפקאן והצימוקים בקערה עד שנוצרת בלילה אחידה, להוסיף לבלילה את הלחם, לערבב בעדינות שהלחם לא יימעך ולהשרות כ – 5 דקות.
להעביר את הלחם ספוג בנוזלים לתוך תבנית המאפינס המשומנת לפזר מעל אגוזים וצימוקים ולאפות כ – 50 דקות או עד שהלחם מתייצב מעט ומשחים.
להוציא ולהניח כ – 10 דקות בצד עד שמתייצב ולהגיש.
 
שידרוג קל… אפשר לשפוך מעל מעט סירופ מייפל…
 
 

מתויג:

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: