מנקים חמץ

20140401-151433.jpg 
הפסח אוטוטו כאן.
רק כשמתחילים לנקות לפסח מבינים כמה חמץ יש לנו בבית, לחמים, לחמניות, פיתות, באגטים שהקפאנו, פסטות, פשטידות, בצק עלים, עלי פילו, קמח,  בקיצור.. מלא אוכל. ולא סתם אוכל, אוכל טעים.
אותי לימדו שלא זורקים אוכל, כשהיינו קטנות היו אומרים לנו "יש ילדים בביאפרה שאין להם מה לאכול".
אז זה נכון גם היום אבל אני לא מעוררת בילדים שלי כל כך הרבה רגשות אשמה.. אולי לפעמים.
אתמול פתחתי את המקרר וראיתי את ערימת הירקות שהצטברה לה בשבוע האחרון, קופסה של סחוג פתוחה, וחבילת נקניקיות שנשארה גלמודה אחרי מסיבת יום ההולדת של רומי שלי ביום שבת (פוסט בנפרד), מאחוריה ביצבצה לה שקית של בצק עלים וכמה לחמניות וזה כבר הספיק בשביל ארוחת ערב.
הוצאתי את בצק העלים והנקניקיות כדי שיפשירו מעט.
את בצק העלים חתכתי למלבנים רחבים (באורך של 10 ס"מ על 20 ס"מ) הנחתי מלבן אחד על השני והדקתי מעט בצדדים (יצא סנדוויץ מבצק עלים).
בנוסף הנחתי כמה לחמניות בתבנית נפרדת והכנסתי לתנור בחום של 200 מעלות עד שהבצק עלים השחים מעט והלחמניות נהיו מעט קרנצ'יות (אבל רק מעט).
בינתיים הכנתי את תכולת הסנדוויצים.
 20140401-151459.jpg
חתכתי עגבניות, מלפפונים ובצל לפרוסות דקות.
חתכתי עלי חסה בצורה גסה.
20140401-151338.jpg
בישלתי ביצים במשך 7 דקות כדי שיהיו עוד קצת רכות מבפנים.
(אם רוצים את הביצים רכות יותר, אפשר לבשל במשך 6 דקות במים רותחים ומיד אחר כך להעביר למים עם קרח מה שעוצר את הבישול ויוצאות ביצים קשות מבחוץ ורכות ועסיסיות מבפנים).
חציתי את הנקניקיות באמצע לשני חצאים ארוכים וטיגנתי במשך כחצי דקה מכל צד עד שהנקניקיות השחימו יפה.
20140401-151352.jpg
ועכשיו לסנדוויץ.
טוב העברנו את כל הצלחות לפינת האוכל והתחלתי להכין להם את הסנדוויץ כמו בסרט נע.
התחלתי עם הלחמניות
חציתי אותן באמצע, מרחתי חרדל בנדיבות בשני הצדדים, סידרתי יפה עלי חסה, מלפפונים, עגבנייה ובצל, הוספתי 2-3 רצועות של נקניקיות מטוגנות, מרחתי מעט סחוג (לא חייב) והוספתי ביצה חצי רכה, בטוחה שהיה בסביבה גם רוטב פסטו שאיכשהו הגיע ללחמניה, ואיזה מללפון חמוץ גם שנשאר בצנצנת במקרר.
מעכתי היטב את הסנדוויץ כדי שאפשר יהיה לנגוס בו והעברתי הלאה. ככה המשכתי מסנדוויץ אחד לשני.
לאחר שבצק העלים היה מוכן הכנתי באותו אופן את בצק העלים כסנדוויץ (לצערי לא הספקתי לצלם תמונות…)
יצא טעים ברמות על.
חובה.
 
 
 
 

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: