לבבות ארטישוק ממולאים בבשר

לבבות ארטישוק ממולאים בבשרעובדה ידועה לכל קוראי האתר שארוחת שישי תמיד מהווה אתגר. אתגר לאחותי, אתגר לי ואפילו אתגר לאמא שלי להפתיע אותנו כל פעם עם משהו חדש.
בפעם האחרונה שאכלנו אצל אחותי היא הכינה לבבות ארטישוק ממולאים בבשר.
שילוב של לבבות ארטישוק רכים, שנמסים בפה מרוחים בלימון עם קציצות בשר עסיסיות , הביס המושלם.
תנסו, מבטיחה שלא תתאכזבו.
 לבבות ארטישוק ממולאים בבשר
לבבות ארטישוק ממולאים בבשר
 
החומרים:
לארטישוק:
1 חב' לבבות ארטישוק קפואים של סנפרוסט (או כל חברה אחרת)
מיץ מ – 2 לימונים
 
למילוי בשר:
1 ק"ג בשר בקר טחון
2 ביצים
1 בצל גדול  מגורד דק
1 תפוח אדמה מגורד דק
1 כף פפריקה אדומה מתוקה
מעט כמון
¼ כף כורכום
צרור פטרוזיליה קצוצה
6  שיני שום כתושות
4 כפות שמן
2 כפות פירורי קמח מצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
 
לרוטב:
1 בצל גדול קצוץ דק
¼ כף כורכום
1 כף פפריקה אדומה מתוקה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כוסות מים
 
אופן ההכנה:
מפשירים את לבבות הארטישוק מניחים במסננת ומורחים עליהם היטב מיץ לימון שלא ישחירו.
בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים למילוי הבשר עד שנוצרת עיסה אחידה להניח בצד לכמה דקות כדי שכל הטעמים יתגבשו ביחד ובינתיים להכין את הרוטב.
להכנת הרוטב:  לבחור סיר שלבבות הארטישוק ימלאו את תחתיתו  בשיכבה אחת כדי למנוע מהן להתהפך
לטגן בצל עד שיזהיב, להוסיף מים (שלא יעברו את גובה הארטישוק), כורכום, פפריקה מלח ופלפל שחור ולהביא לרתיחה.
בינתיים להכין מעיסת הבשר קציצות ולמלא את לבבות הארטישוק.
כשהמים מתחילים לבעבע להכניס את  לבבות הארטישוק הממולאים בבשר (יש לשים לב שגובה המים יהיה עד לחצי מגובה הלבבות) לנער את הסיר מעט שכל הלבבות עם הבשר יתמלאו רוטב ולבשל על אש בינונית למשך 20-30 דקות.
הלבבות מוכנים כשהקציצה נפרדת מעט מדפנות הארטישוק.
 
התמונות לקוחות ישר מהסיר שנייה לפני שהכל התחסל.. טוב כמעט הכל, לקחתי לי כמה הביתה ליום אחרי..

מתויג:, , ,

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: