מרק בצל

מרק בצל
תחשבו ערב, תחשבו קר בחוץ (השבוע רשמתי 3° בשעה שש וחצי בערב) תדמיינו ריחות של בית, של בישול, של אידוי, תדמיינו ריח של טוסט בתנור עם חמאת שום ופרמזן…. ועכשיו תדמיינו את כל המשפחה מתרכזת סביב השולחן, באמצע השולחן סיר מרק בצל מהביל וצלחת מלאה בטוסטים עם חמאת שום ופרמזן….
 עכשיו תפסיקו לדמיין ופשוט גשו והכינו. מתכון מדהים, בקלי קלות, בזמן שהמרק מתבשל על הגז מכינים את הקרוטונים, עורכים שולחן ומרגיעים את הילדים שתיכף… ממש תיכף המרק מגיע.
 
האמת, הרעיון של מרק בצל לא הגיע בכזאת קלות ועם המון חששות, זכרתי שבפעם האחרונה שהכנתי מרק בצל אף אחד  מהילדים לא אכל ובסוף נשארנו בעלי ואני עם סיר שלם של מרק בצל… אז החלטתי לעשות משאל עם.
 כל אחד מהילדים היה במקום אחר, הנסיך שלי בצבא אז לא יכולתי בכלל לקחת אותו בחשבון, הנסיכה הגדולה בסיפריה, הנסיך הקטן במגרש כדורגל,  ורק הקטנטונת איתי בבית
התקשרתי לגדולה "בא לך מרק בצל?" התגובה הפתיעה… "בטח, יאמי".
התקשרתי לנסיך הקטן "בא לך מרק בצל?" גם כאן הייתה תגובה שהשאירה אותי פעורת פה "איך אני אוהב, בטח תכיני" וברקע הקטנטונת קוראת "כן אמא בואי נכין , איך בא לי.."
להגיד שלא הופתעתי.. בטח הופתעתי… וככה התגלגל לו מרק בצל לסיר, בינתיים הגיעו הילדים המקסימים מכל קצוות הקריה, קפואים מקור, ישר לתוך ריחות הבישול והאפייה, וכמו שאמרתי, כל מה שנשאר בסוף היה להרגיע אותם שממש תיכף המרק מגיע.
 
 מרק בצל
 
מרק בצל
 
החומרים:
6-7 בצלים גדולים
50 גרם חמאה
שמן זית לפי הצורך (בערך 4 כפות)
½ כוס יין לבן
2 כפות קמח
1 כפית סוכר חום
½1 – 2 ליטר מרק עוף (אפשר גם מים ולהוסיף אבקת מרק עוף)
מלח ופלפל לפי הטעם
 
אופן ההכנה:
לקלף ולחתוך את הבצלים לחצאים, לפרוס פרוסות דקות, בסיר עמוק להמיס את החמאה ולהוסיף את הבצלים, לאדות את הבצלים עד שהופכים להיות שקופים, להוסיף שמן זית ולהמשיך לאדות אפשר עד להשחמה אני אישית מעדיפה כשהם שקופים.
להוסיף יין ולאדות עד שכל היין מתאדה,  להוסיף 2 כפות שטוחות של קמח ולערבב עם הבצל להמנע מגושי קמח.
להוסיף את ציר העוף, לתבל ולהביא לרתיחה.
להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה בין 40 דקות לשעה.
מרק בצל
 
להכנת הטוסטים:
לפרוס פרוסות דקות של לחם (ערך 1 ס"מ) למרוח חמאת שום, לפזר מעל פרמזן מגורד ולהכניס לתנור לחום של 200 מעלות עד שהלחם הופך להיות קריספי.
אם אין חמאת שום ניתן למרוח את הלחם בפסטו, בחמאה מלוחה, או סתם להניח עליו פרוסות גבינה צהובה ולהתיך בתנור.
 
להכנת חמאת שום:
1 חפיסה של חמאה מלוחה, עדיף בטמפרטורת החדר  או חמאה ללא מלח,
4-5 שיני שום
במידה והשתמשתם בחמאה מלוחה אין צורך להוסיף מלח, אם השתמשתם בחמאה ללא מלח צריך להוסיף מעט מלח.
 
אופן ההכנה:
להכניס את החומרים למעבד מזון ולטחון עד לקבלת עיסה אחידה.
 מרק בצל
מודעות פרסומת

מתויג:, , , , , , ,

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: