פאי רועים Shepherd's Pie

פאי רועים
מי שעוקב בטח ראה בתמונות את הפוסט הקודם עם ארוחת השישי שהכנתי..
בין המטעמים היה פאי רועים או בשמו Shepherd's Pie.
יש גם היסטוריה קטנה למאכל הזה, מסתבר שבאנגליה ובסקוטלנד כמה מאות אחורה (בשנת 1700 בערך) היו מכינים את הפאי הזה בגלל שמוצרים כמו תפוחי אדמה ובשר היו בנמצא והיו זולים. את הפאי היו מכינים משאריות תפוחי אדמה ובשר וככה ניצלו את השימוש החוזר באוכל שנשאר בייחוד בגלל שלא היה קירור.
ועוד עובדה נחמדה,  השם הנוסף של "פאי הרועים" הוא "פאי קוטג'" ולמה פאי קוטג'? בגלל שהעניים גרו בקוטג'ים ולא באחוזות כמו העשירים והם אלה שהכינו את המאכל הזה.
ועכשיו למתכון.
במקור פאי הרועים מוגש כשיכבת בשר ועליה שיכבת תפוחי אדמה שנכנסים לאובן.
אני הכנתי את המתכון בשלוש שכבות… תהנו.
 פאי רועים
פאי רועים:
 
לפירה:
6-7 תפוחי אדמה בינוניים
6 שיני שום (אפשר גם קונפי שום)
מלח
4 ביצים
 
שכבת ביניים:
1 חציל גדול פרוס לפרוסות דקות
 
לבשר:
1 ק"ג בשר בקר טחון
צרור פטרוזיליה
1 תפוח אדמה מגורד דק
1 בצל מגורד דק
3 שיני שום כתוש
½ כף פפריקה מתוקה
מלח
פלפל לבן
¼ כף כורכום
 
 
אופן ההכנה:
 
מבשלים את תפוחי אדמה במים עד שהם מתרככים.
במעבד מזון טוחנים את תפוחי האדמה ביחד עם השום.
מוסיפים ביצים ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה.
משטחים חצי מהתערובת בתבנית משומנת היטב.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את החצילים עד להשחמה.
אין צורך במחבת חדשה אפשר להוסיף עוד מעט שמן למחבת ולטגן את הבשר, מוסיפים תוך כדי טיגון את כל החומרים ומערבבים היטב, דואגים שהבשר לא ישרף ויישאר רך.
משטחים את החצילים על הפירה שבתבנית, משטחים מעל החצילים את הבשר המטוגן ומעליו את שארית הפירה.
טובלים מברשת בשמן זית ומברישים את הפירה ליצירת זיגוג חום.
מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200° למשך 20 דקות.
מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות למשך 20 דקות נוספות.
פאי רועים
 
פאי רועים
 
מודעות פרסומת

מתויג:, , , , , , , ,

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: