פילה מושט ברוטב עשבי תיבול, לימון, שום ושמן זית אפוי בתנור

 פילה אמנון ברוטב עשבי תיבול
נעלמתי, אתכם הסליחה.
תקופה עמוסה לצערי, החגים נגמרו  וכל אחד חזר לשיגרת החיים שלו, לימודים, עבודה, צבא .
אפילו פינוקים למשפחה הפסקתי להכין.
ממש הפקרות.
השבוע החלטתי לפצות והכנתי פילה מושט (אמנון) בתנור. תיבלתי היטב ברוטב של לימון, שום, שמן זית ועשבי תיבול, הנחתי על נייר אפייה , 12 דקות בתנור …  ויצא דג רך… נימוח… עם ריח מדהים וטעם גן עדן.
לכל אוהבי הדגים, פשוט חובה.
אז הנה מתכון בצ'יק לדג מדהים.
הכמות הינה ל – 7 חתיכות.
  פילה אמנון ברוטב שום שמן זית לימון ועשבי תיבול
פילה מושט אפוי בתנור ברוב עשבי תיבול, לימון שום ושמן זית
 
החומרים:
7 פילה דג אמנון
8 כפות שמן זית
6-7 שיני שום כתוש
10 כפות מיץ לימון
2 כפות ממרח פסטו
חופן פטרוליזה קצוצה
חופן עלי נענע
מלח ופלפל לפי הטעם
 
אופן ההכנה:
להשרות את הפילה במים עם מלח וחומץ למשך שעה. (עד שכל הריח של הדג יוצא).
לרפד מגש בנייר אפייה.
בקערה לערבב את כל החומרים.
לטבול את הדגים בתערובת ולמרוח היטב משני צידי הדג, להניח על גבי נייר האפייה, להשאיר במשך 5 דקות עד שהדגים יספגו טעמים ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 12-15 דקות.
הדג צריך להישאר לבן, לבדוק מידי פעם ולראות שהוא לא מתייבש או נחרך.
להוציא ולהגיש חם.
בתיאבון.
 
 
 
 

12 תגובות הוסף תגובה

  1. משה הגיב:

    הכנו עכשיו ויצא נפלא!!!

    הרבה תודה ושבת שלום 🙂

    אהבתי

    1. romi's cookies הגיב:

      איזה כיף, תענוג לשמוע שהמתכון יצא נפלא. תודה רבה רבה על הפירגון, שתהיה שבת נפלאה 🙂

      אהבתי

  2. ליאת הגיב:

    לימור, הכנתי ויצא מדהים, איזה כיף מתכון קל להכנה, טעים, וגם מצויין לשומרי המשקל. חג פסח שמח.

    אהבתי

    1. romi's cookies הגיב:

      איזה כיף לשמוע ליאתי, ממש מחמאה מבלבוסטית כמוך, אין עלייך. תודה מאמי. שיהיה שבוע מקסים.

      אהבתי

  3. מוריה הגיב:

    הי, האם אפשר להקפיא את הדגים?

    אהבתי

    1. romi's cookies הגיב:

      לא יקירתי, לצערי לא, את הסוג הזה של הדגים אי אפשר להקפיא הם יוצאים ספוגיים אחרי הקפאה. לעומת זאת את הדגים המבושלים ברוטב חריף שמפורסים באתר כן אפשר להקפיא.
      מאחלת שבוע מקסים ויום טוב.

      אהבתי

  4. הדס סיון הגיב:

    שלום. אם אני רוצה לעשות כמות של 3 דגים. איך להתייחס לכמויות של שאר החומרים? תודה.

    אהבתי

    1. romi's cookies הגיב:

      בוקר טוב הדס, להגיד את האמת, אני משתמשת בטעם אישי, קחי קצת עשבי תיבול תקצצי ושימי בקערה על זה תוסיפי איזה 2-3 כפות שמן זית, 2 שיני שום, 1 כף מיץ לימון, קצת מלח ופלפל ותערבבי, עכשיו תטעמי, הרוטב טעים מאוד כמו שהוא, מעט על חתיכת לחם ותהיה לך אינדיקציה, בהתאם תוסיפי את שאר הטעמים, לא משנה מה חסר תמיד אפשר להוסיף אפילו אחרי עירבוב.
      מקווה שעזרתי לך, אשמח אם תשתפי אחרי ההכנה. תודה וסוף שבוע מקסים.
      לימור.

      אהבתי

  5. נועה הגיב:

    היי, נשמע מצויין ורוצה להכין אבל אין לי פסטו וגם לא מצרכים לפסטו.
    האם אפשר בלי או עם תחליף פסטו?

    אהבתי

    1. romi's cookies הגיב:

      היי נועה, בוודאי שאפשר עם תחליף לפסטו, אפשר פשוט לקצוץ פטרוזיליה, נענע, כוסברה ולערבב עם יתר החומרים, זה יוצא מדהים באותה המידה. שיהיה חג שמח ומהנה. 🙂

      אהבתי

  6. פנינה הגיב:

    רציתי לשאול איזה רוטב אפשר להוסיף לדג כדי שיהיה אפשר לחמם אותו על הפלטה בשבת בלי שיתיבש?

    אהבתי

    1. romi's cookies הגיב:

      היי פנינה, מצטערת שלקח לי כל כך הרבה זמן לענות לך, להגיד את האמת, אף פעם לא חיממתי את הדג בפלטה, לרוב כשנשארים לי דגים אני מחממת אותם במיקרוגל. לפי דעתי צריך פשוט להשגיח ולראות שהדגים באמת לא מתייבשים על הפלטה, הרוטב שאנחנו משתמשים בו הוא מיץ לימון. הדגים כבר ספוגים ברוטב בזמן האפייה שלהם בתנור. הרוטב מתגבש סביב הדג וכשמחממים הרוטב נמס לתוך הדג. אפשר כמובן להוסיף גם קצת עשבי תיבול ומלח, שוב עדיף לטעום לפני שמוסיפים משהו שלא יהיה חמוץ מידי או מלוח מידי.
      מקווה שעזרתי לך, שתהיה שבת נפלאה וטובה.
      לימור

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s