ריבת משמשים

ריבת משמשים
קיץ… שתייה קרה וצוננת,  ארוחת בוקר מרעננת, לחם טרי, חמאה, ו… ריבה.
ריבה מדהימה, לא מתוקה מידיי עשוייה ממשמשים טריים ועסיסיים.
אז בלי הקדמה ישר למתכון.
 ריבת משמשים, ריבת שזיפים, ריבת נקטרינות
ריבת מישמשים
 
החומרים:
1 ק"ג משמשים, חתוכים ונקיים מחרצנים
חצי קילו סוכר
2 פות מיץ מלימון טבעי
רבע כפית פקטין
 
אופן ההכנה:
מערבבים את המשמשים עם הסוכר ומשרים למשך רבע שעה.
שמים בסיר בינוני ומבשלים על אש קטנה עד שהמשמשים מתרככים והנוזלים כמעט נגמרו.
מוסיפים את מיץ הלימון והפקטין ומבשלים עוד כשתי דקות עד שהתערובת מקבלת מרקם ריבתי.
מסירים מהאש, מצננים ומעבירים לצנצנות מעוקרות.
רצוי להדביק מדבקה על הצנצנת עם תאריך הייצור של הריבה.
לאחסן את הריבה במקרר בצנצנת אטומה.
שימו לב, עם איחסון נכון ועיקור נכון של הצנצנות, הריבה יכולה להישמר במקרר חודשים.
 ריבת משמשים
 ריבות, חמאה ובגט טרי..
עיקור הצנצנות: מרתיחים סיר עם מים מניחים בפנים את הצנצנות ל – 10 דקות עד רבע שעה ומוציאים, תוציאו את הצנצנות בעזרת מלקחיים או כף מעץ אבל מה שלא יהיה אל תגעו בצנצנות בידיים. תניחו אותן בצד ואחרי שהריבה מוכנה פשוט שיפכו את הריבה לתוכן. את אותה הפעולה עשו בסיר קטן עם המכסים.
את הפקטין אפשר לקנות בכל חנות לדברי אפייה ובישול.
 
ריבת משמשים
מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: