עוגת מישמשים קייצית ומרעננת

 עוגת מישמשים
 פירות של קיץ, חלק מתענוגות החיים.
כמה חבל שהם מגיעים לזמן כל כך קצר ואחר כך נעלמים לעוד 8 חודשים, וזאת בעצם הסיבה לכך שכל פעם שהם מגיעים אני מנצלת את המקסימום מהם.
ריבות, שימורים, קומפוט, עוגות, והכי חשוב הקפאה.
במהלך הקיץ הקודם הקפאתי דובדבנים, ממש שקיות של דובדבנים וכל כך נהניתי מהם בחורף, כמה כיף היה להכין לשבת קלאפוטי דובדבנים או עוגה בחושה עם דובדבנים, קאפקייקס במילוי דובדבנים… פשוט טעים.
השנה התלבשתי על מישמשים.
התחלתי עם עוגת מישמשים, עברתי לריבת משמשים, אני בטח אכין גם קומפוט ואולי אפילו אמצא דרך להקפיא אותם.
אז נתחיל עם עוגת המישמשים הקייצית והמרעננת הזאת.
עוגת מישמשים
עוגת מישמשים
 
החומרים:
 
½1 כוסות קמח
½ כוס סוכר לבן
100 גר' שקדים טחונים
½1 כפיות אבקת אפייה
½ כפית מלח
110 גר' חמאה רכה
2 כפות גדושות דבש
3 ביצים בינוניות
גביע יוגורט או שמנת חמוצה
1 כף תמצית וניל
4-5 מישמשים
1 כף סוכר חום דמררה
 
אופן ההכנה:
 
לחמם תנור לחום בינוני של 180° ולשמן תבנית אפייה מאלומיניום מלבנית בינונית.
בקערה מיקסר לערבב את החמאה, סוכר ודבש קלות, להוסיף את הביצים, יוגורוט, תמצית וניל ולערבב היטב.
להוסיף קמח, שקדים טחונים, אבקת אפייה ומלח ולהמשיך לערבב רק עד שהכל מתגבש ביחד, לשפוך את התערובת לתבנית האלומיניום ולשטח בעזרת מרית או גב של כף.
לחתוך את המישמנים לחצי, לנקות אותם מחרצנים, לחתוך כל חצי לארבע רצועות שוות.
(חיתכו את המישמשים לשניים, את החצאים שוב חיתכו לשניים, ואת הרבעים שוב חיתכו לשניים).
לסדר מעל התערובת את המישמשים בשורות, לפזר מעל את הסוכר דמררה באופן שווה.
להכניס לתנור ולאפות בין 30-40 דקות או עד שקיסם שננעץ באמצע העוגה יוצא יבש.
במקור צריך לקרר את העוגה אבל אנחנו התענגנו עליה כשהיא עדיין הייתה חמה.
 
 
 

20130620-144014.jpg

20130620-150135.jpg

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: