פוקצ'ה מדהימה בקלי קלות

פוקצ'ה בקלי קלותעוד שבוע מגיע אלינו ה"חג" מבחינתי.
שבועות.
כולם כבר יודעים כמה שאני אוהבת את החג הזה, כולם כבר סובלים ממש מהשגעונות שלי בשבוע האחרון…
את בעלי וגיסי כבר שיריינתי בשבוע שעבר.. ברגע שנפרדנו מטיפות הגשם האחרונות הם קיבלו ממני מטלות – למרוח שמן על הדק, לצבוע את הסורגים, לנכש עשבים מהמסלעה, לבנות לי תוספת כזאת, להעביר את השולחן הזה, ועוד ועוד שגעונות שלא נגמרים.
הכל בשביל ליצור את הערב המושלם והאווירה המושלמת לחוויה משפחתית וחברית כיפית ומהנה.
אם לדבר על העיצוב זאת רק ההתחלה תיכנון המזנון לפרטי פרטים, הכלים, האביזרים, התאורה, הפרזינטציה ועוד ועוד
וכמובן האוכל!!!
עברתי על עשרות חוברות, פישפתי במאות מתכונים שאספתי עם השנים, ביקרתי בבלוגים, אתרים, ומתכונים ברשת בשביל ללקט ולרכז את הכי יפה והכי מיוחד.
ולמרות הכל הכי הקפדתי לשמור על אותנטיות ועממיות כדי שהמטעמים עם כמה שהם יפים גם יהיו טעימים לחיך.
ואם כבר טעים.. נתחיל על פוקצ'ה שאפשר לשלב בה מגוון טעמים והיא מוכנה בצ'יק.
פוקצ'ה עם זיתים עגבניות ובצל
פוקצ'ה
החומרים:
500 גרם קמח
3 כפות סולת
20 גר' שמרים יבשים
1 כוס מים
50 מ"ל שמן זית
מלח גס
פלפל
3 שיני שום
עלי בזיליקום קצוץ
אופציות לפיזור על הפוקצ'ה:
זיתים שחורים
עגבניות טריות
עגבניות מיובשות
עלי בזיליקום
עלי אורגנו
בצל
שום כתוש
גבינת מוצרלה
אנשובי
זעתר
פרוסות חצילים קלויים
אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח הסולת והשמרים בקערה.
בכלי מידה מערבבים את כוס המים עם שמן זית.
מוסיפים חצי מכמות הנוזלים לקערת החומרים היבשים ומערבבים מעט.
מוסיפים שום קצוץ, בזיליקום, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים , מוסיפים את יתרת הנוזלים ולשים בעדינות, לא יותר מידי רק עד שהכל מתמזג.
מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומחכים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
אופן הכנה
מוציאים את הבצק ולשים מעט להוציא את הבועות.
לא מרדדים
משמנים תבנית מלבנית עם מעט שמן זית ומפזרים מעט מלח גס מניחים את הבצק באמצע התבנית ובעזרת האצבעות מותחים אותו עד שיכסה את התבנית בצורה אחידה.
אופן הכנה
אופן הכנה
מפזרים מעל את החומרים הרצויים, אני פיזרתי, עגבניות טריות, זיתים שחורים, בצל לבן פרוס, מעט בזיליקום טרי קצוץ, וכמובן שמן זית.
אופן הכנה
יש לשים לב כשמפזרים את החומרים לדחוף אותם מעט לתוך הבצק.
לזלף מעט שמן זית מעל ולהכניס לתנור שחומם מראש על 200° למשך 20 דקות.
להוציא לפרוס ולהגיש חם.
אפשר לפרוס לקרר מעט לאחסן בקופסה ולהקפיא.
פוקצ\ה מדהימה בקלי קלות

2 תגובות

    • היי שילה, תודה רבה על המחמאות, ריגשת אותי מאוד, לגבי הדפסה ישנו כפתור הדפסה מתחת לכל פוסט תחת המילה לשתף. הרגע שיניתי אותו והוספתי כיתוב, במידה ולא תצליחי להדפיס תעירי את תשומת ליבי ייתכן כי ישנה תקלה. תודה על הפירגון, מאחלת אחר צהריים מדהים. לימור.

      אהבתי

כתיבת תגובה