עוגת שכבות מדהימה שמתאימה לכל אירוע

 עוגת שכבות
כן כן, חג הפסח עבר עלינו לטובה וכמו כל שנה גם השנה גיליתי עוד עוגה שיכולה להתאים גם לפסח וגם לשאר הימים.
במהלך החג התארחנו אצל זוג חברים לאחד מהמפגשים המהנים שמלווה בהמון מטעמים טעימים.
במפגש הזה הוגשה העוגה הזאת, כל כך התלהבתי שמיהרתי הביתה ויום למחרת היא כבר כיכבה על השולחן.
אין ספק שגם העובדה שהבן הגיע מהצבא סוף סוף  לאחר שבועיים כשבערב חג ראשון הוא לא היה איתנו בהחלט נתנה לי מוטיבציה למהר ולהכין את העוגה הזאת.
אז אל תתעצלו 10 דקות הכנה ויוצאת עוגה מדהימה.
 עוגת שכבות
עוגת שכבות
 
החומרים:
תבנית אפייה עגולה 26
 
לבסיס:
6 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
6 כפות סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל
 
לקרם השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
חצי מיכל שמנת מתוקה
 
למוס:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
¾ כוס חלב
 
אפשר לפזר מעל שוקולד מגורר.
 
 אופן ההכנה:
משמנים את תבנית האפייה, ומחממים תנור לחום בינוני של 180°.
 בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים עם 6 כפות סוכר עד שנוצר קצף קשה ויציב, מוסיפים את החלמונים בתנועת עטיפה עד שהם נבלעים לחלוטין בקצף החלבונים, מוסיפים את אבקת הפודינג וניל בתנועות עטיפה שוב עד שהפודינג נבלע לחלוטין ונוצרת תערובת חלקה
שופכים את התערובת לתבנית אפייה ואופים עד שקיסם אשר ננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
שימו לב העוגה תתפח בזמן האפייה לא להתרגש אם היא יורדת אחרי האפייה.
להניח בצד להצטנן.
במקביל להמיס את השוקולד עם שמנת מתוקה עד שתיווצר תערובת חלקה.
לשפוך על העוגה בשכבה אחידה.
להניח בצד להצטנן.
להקציף את הפודינג עם השמנת והחלב עד שנוצרת קצפת יציבה.
לשפוך מעל העוגה.
ניתן לפזר על העוגה פירורי ביסקוויטים, שברי שוקולד, קוקוס.
בשביל להפוך את העוגה לעוגה פרווה ניתן להשתמש בשמנת צימחית במקום שמנת חלבית ובחלב קוקוס במקום חלב רגיל.
את העוגה שומרים במקרר.
 עוגת שכבות מדהימה
 
מודעות פרסומת

4 מחשבות על “עוגת שכבות מדהימה שמתאימה לכל אירוע

  1. odi ash 9 באפריל 2013 בשעה 7:12 am Reply

    תוסיפי 150 גרם חלבה מגוררת לפודינג וניל שמנת מתוקה וכוס חלב

    אהבתי

    • romi's cookies 9 באפריל 2013 בשעה 7:15 am Reply

      נשמע ליגה, אני פשוט אוהבת חלבה, ועוד בעוגות בכלל. תודה יקירי.

      אהבתי

  2. shosh hazan grinberg 11 באפריל 2013 בשעה 10:35 am Reply

    me want…

    אהבתי

    • romi's cookies 11 באפריל 2013 בשעה 10:48 am Reply

      את לא מבינה איזה טעימה, את חייבת לנסות. 🙂

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: